Ez a weboldal sütiket használ az élmény fokozása érdekében. A „Mindent elfogadok”, gombra kattintva elfogadja a cookie-irányelvünket.
A „Konfigurálás” gomb segítségével kiválaszthatja azt is, hogy mely sütiket kívánja engedélyezni.
Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig (Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig)
Tartson velünk a „
Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig (Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig)
” utazásra!
A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára
520.000
Ft/szoba.
Elutazás
Budapestről az Easyjet járatával. Érkezés Genfbe, majd utazás Dijon
felé. Burgundia borvidéke a közelmúltban felkerült az UNESCO
Világörökség listájára. Dijon és Beaune városok közötti terület
történelmi szőlőbirtokaival és különleges klímájával egyedülálló a
világon. Az itt termelt borok a legjelentősebbek és a legdrágábbak
közé tartoznak Franciaországban és a világon, többek között a
Romanée-Conti, a Vosne-Romanée vagy a Montrachet. Burgundiában
csak kevés szőlőfajtát termesztenek: a fehérborokhoz a chardonnay
és az aligoté fajtákat, a vörösekhez pinot noirt és gamay-t.
A kora esti órákban érkezünk Dijonba, a szállás elfoglalása (1
éj).
Szállás:
Ibis Dijon Centre Clemenceau 3*
2. nap: Dijon - Beaune (60 km)
Reggeli után az
egykori Burgundi Hercegség fővárosával, Dijonnal
ismerkedünk meg, mely egyben a világhírű Burgundiai borvidék északi
végpontja is. Dijon Franciaország egyik legvonzóbb városa.
Napsütötte terei, facölöpös házikói, középkori épületei bájos
hangulatot árasztanak. Már a római időkben létesült itt egy vár,
Divió néven.
Gyalogos városnézésünk során számos műemléket látogatunk meg. A
félkör alakú központot (Place de la Libération) a 17. században
alakították ki. Sétánk közben bemegyünk a három szárnyból
álló, Merész Károly és elődeinek egykori palotájába (Palais des
ducs et des États de Bourgogne), melyben ma a Szépművészeti Múzeum
kiállításai találhatók. Érintjük a 14. századi Église Notre Dame
templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11. századi
Fekete Madonna fa szobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás
az országban. Ezután a 13. században épült, három tornyú
Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A katedrális
jellegzetessége a közel 100 m magas huszártorony.
Városnézés közben rövid szabadidő, ebédelési lehetőség
egyénileg, melynek során felfedezhetjük Burgundia zamatos
gasztronómiai ízvilágát.
Délután elkezdjük burgundiai utazásunkat a Cote-de-Nuits borút
mentén. Elsőként a Domaine du Clos St Louis pincészetbe látogatunk,
ahol a pincészet 4 féle borát kóstoljuk meg.
A kóstolót követően a kora esti órákban érkezünk Beaune-ba, a
szállás elfoglalása (2 éj), vacsora egyénileg.
Szállás:
Hotel Athanor 3*
3. nap: Beaune
Reggeli után a családi hagyományokat őrző,
1867-ben alapított, La Moutarderie Fallot tradicionális
mustárkészítő üzembe látogatunk. Itt megismerhetjük a híres dijoni
mustár készítésének folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk, és
vásárolhatunk az itt készült termékekből.
Ezután a burgundiai bortermelés központját, Beaune-t keressük
fel. Megtekintjük a híres középkori kórházat (Hotel Dieu),
mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a
gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború
vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek és a szegények
megsegítésére. Sétánk során megtekintjük a lenyűgöző méretű (50 m
hosszú, 14 m széles, 16 m magas) szegények termét, majd a hajdani
konyhát, gyógyszertárat, és egyéb lakótermeket.
Az első szőlőültetvények 1457-ben kerültek ide, napjainkra
pedig 60 hektáros birtokáról vált ismertté az egykori kórház.
Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ
egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból. A
múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések és eszközök
láthatók.
Délután egy pincészetbe látogatunk. A látogatáson
megismerhetjük a pincészet történetét, majd 5 féle, kiváló minőségű
bort kóstolunk meg. Ezt követően szabadprogram, és fakultatív
vacsora egy hangulatos étteremben.
4. nap: Beaune - Lyon (200 km)
Reggeli után Lyon felé
utazunk. Útközben a Burgogne vidék déli területén található,
Antonin Rodet családi birtoknál állunk meg, ahol 1875-óta
foglalkoznak bortermeléssel. Séta az ültetvények között, majd a
Burgundiai borvidék legjobb, Premier Cru és Grand Cru borainak
kóstolása (5 bor) sajt és felvágott kíséretében.
Közel 1,5 órás buszozást követően érkezünk A les Roches Bleues
pincészetbe, ahol a pincelátogatást követően 5 bort és házi
készítésű kenyeret kóstolunk. Az utolsó birtok gyönyörű környezete
és kiváló borai méltón zárják burgundiai kalandozásunkat.
Tovább indulunk Lyonba, a gasztronómia fővárosába. Panorámás
buszos városnézés során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a
románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame
Du Fouriére bazilikát.
Az autentikus lyoni konyha nagyban meghatározza a tradicionális
francia konyhaművészetet. A lyoni bouchon éttermek olyan
kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok,
régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az
éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon
érezze magát! A városban számos Michelin étterem is található,
de a helyi bouchonokban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk
egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász,
felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal,
rántott pacal… Az ételeket zamatos borok kísérik: Beaujolais vagy a
Cotes du Rhone kiváló borai. Szállás Lyonban (1 éj). Vacsora
egyénileg.
Szállás:
Ibis Styles Lyon Centre Part Dieu 3*
5. nap: Lyon - Genf (150 km) - Budapest
A hangulatos
óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel
Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet,
mely néhány éve kapta a „Les Halles de Lyon – Paul Bocuse” nevet, a
gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is
emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható,
ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A
tradicionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb
alapanyagokat. Továbbá nem csak a szemünk élvezheti a gazdag
kínálatot, sok árusnál kóstolni is lehet. Ezután rövid
szabadprogram, majd transzfer a genfi repülőtérre. Hazautazás
az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre.
UNESCO Világörökségi helyszínek:
Lyon óvárosa
Burgundia speciális klímájú borvidéke
vista.hu
Program:
Fakultatív programok
Fakultatív vacsora (3. este):
25.500 Ft / fő 3 fogásos menü + 1 pohár ital
Az ellátásról:
1. Eszünk, iszunk, mulatunk, hiszen a francia gasztronómia
fellegvárában járunk! Burgundi vörösbor, dijoni mustár,
csukagaluska, fondu sajttal töltött káposztás tészta – mindent
megkóstolunk, hogy ízekkel és élményekkel gazdagon térhessünk haza.
2. Több pincészetet is felkeresünk és mindegyik helyen többféle
bort is megkóstolunk, vagyis bőven lesz összehasonlítási alapunk,
vajon számunkra melyik a győztes.
3. Lyon-ban kockás abroszok, régi plakátok és rézserpenyők
emlékeztetnek a hagyományokra, az éttermek fő jellemzője a
családias hangulat és a házias ízek, hogy a vendég otthon érezhesse
magát! Emellett megismerkedünk Lyon, Dijon és Beaune kulturális
látnivalóival is.
Szállás neve: Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig (Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig)
Kapcsolódó szálláshelyek
Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig (Burgundia - bor és kultúra Lyontól Dijonig)
Az alábbi lista a korábban megtekintett utazásait tartalmazza.
Még nincsenek megtekintett utazásai.
Nem tudja már milyen utakat nézett meg korábban?
Ezen a felületen a későbbiekben könnyedén és gyorsan áttekintheti a megtekintett utazásokat.
Az én utazóbőröndöm
Utazóbőröndhöz adott utazásaid
Az alábbi lista az utazóböröndhöz adott utazásaidat tartalmazza.
Még nincsenek utazásaid a utazóbőröndben.
Szeretnéd a neked tetsző programokat/utazásokat egy listába gyűjteni? Most könnyen és gyorsan megteheted. Nincs más dolgod, mint az adott utazás oldalán az utazóbőröndhöz adni a kiválasztott utazást, ami így bekerül a saját bőröndödbe, melyet később ezen a felületen vagy profil oldaladon bármikor megtekinthetsz.