Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Ft-tól/fő 309.990
Időpont: 2023.10.24 - 10.31
Legjobb ár: 309.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.24 - 10.31
További árak és időpontok

Tartson velünk a Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 309.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:164254

Leírás

1. NAP REPÜLÉS OLASZORSZÁGBA, MILÁNÓ (FÉLNAPOS)
Utazás Budapestről Olaszországba. Érkezés Milánóba. A divat és a kifinomult stílus olasz fellegvára egyben fontos pénzügyi, és kereskedelmi központ is. A város számos történelmi kinccsel büszkélkedhet, építészete is megragadja a látogatókat. A 18.századot követően, a Habsburg Birodalom idején virágzásnak indult Milánó kulturális, politikai, társadalmi, és gazdasági élete, sok művészeti intézmény is ekkor jött létre. A Duomo, azaz a katedrális a főtér, a Piazza Duomo ékessége. A gótikus építészeti csoda az ország második legnagyobb ilyen jellegű építménye, Építése a 14. században kezdődött. A 15. századi Sforzesco-kastély a milánói hercegek rezidenciájaként szolgált. A Piazza Mercanti, Milánó egyik legjelentősebb terén már a középkorban is a kereskedelem zajlott. Transzfer a szállodába, Ligúriába. A welcome koktél elfogyasztása közben az idegenvezető ismerteti az előttünk álló hét részleteit. Szállás: Grand Hotel des Anglais vagy hasonló. (A milánói városnézésre az első, vagy az utolsó napon fog sor kerülni - a repülőgép menetrendjétől függően).

2. NAP NIZZA ÉS MENTON (EGÉSZ NAPOS)
Ezen a napon Franciaország vár ránk: a legendás Cőte d'Azur, azaz az Azúr-part. Ez egy 120 km-es partszakasz az ország déli részén, mely az első modern nyaralóhely volt. Manapság a felső tízezer, a filmsztárok kedvenc egyik úticélja. Időtlen pompája, kellemes éghajlata, a bájos városkák, a csillogó azúrkék tenger, a hegyek között kacskaringózó utak számos művészt megihlettek. Élt és alkotott itt többek között Chagall, Monet, Picasso, F. Scott Fitzgerald és Hemingway is. Nizzában átélhetjük a hely hangulatát városnézésünk során, megcsodálva a kikötőt, a több, mint 100 éves, legendás Negresco luxushotelt, mely a Riviéra egyik szimbóluma, és zenészek, más művészek, és vezetők kedvelt találkozóhelye. A virágpiac szemkápráztató színekben pompázik. A nap másik felét Mentonban töltjük, Franciaország és Olaszország határán. A városka megkapó békéje, bája a Riviéra egyik gyöngyszemévé teszi, melyben idilli módon ötvöződik a művészet, történelem, kultúra, és a mesés kertek nyugalma. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: LIGÚRIA KINCSEI (FAK.PROGCSOMAG) - EGÉSZ NAPOS
Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra: Ligúra kincsei (fak.progcsomag). Az Olasz Riviéra gyöngyszemei közül megismerhetjük Albenga, Imperia, Laigueglia. és Finale Ligure titkait, Mindegyik gazdag történelemmel, megkapó természeti környezettel, szűk kis utcákkal, és az olasz dolce vita életérzéssel büszkélkedhet. Albenga-t a Kr. e. 2. században alapítottak. A Római Birodalom idején vált fontos várossá. A városnézés során felfedezhetjük a római idők nyomait és középkori épületeket is. Imperia, a negyvenezres lakosságú kisváros a múltban inkább iparáról volt ismert, mára azonban a turizmus vált dominánssá, köszönhetően a mesés strandoknak, a lankákról a gyönyörű kilátásnak, az olajfáknak, az itt termelt olívaolajnak. Laigueglia évek óta vezeti a legszépségesebb olasz faluk toplistáját. Kis terei, a pink-lila árnyalatban pompázó házak még őrzik az egykori halászfalu varázsát. A San Matteo templom két harangtoronnyal rendelkezik. Utolsó állomásunk Finale Ligure. A község nagy része dombokra fut fel, ahonnan káprázatos panoráma nyílik a fehér homokos tengerpartra. A városban tett sétát követően Finalborgo, a fallal körbevett történelmi központ következik, melynek alapítása a 12. századra tehető. Struktúrája a 15. században alakult ki. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAM: EZE ÉS MONACO - (2/3 NAPOS)
A mai napon a Francia Riviéra újabb felejthetetlen szépségei várnak ránk, helyszínen foglalható fakultatív program keretében. Eze 424 méter magasságból, sziklás oromról tekint le a Földközi-tenger szikrázó víztükrére. Az Alpes-Maritimes régió egyik legfestőibb településére a 14. században épült kapun át jutunk be. A kanyargós utcácskák, a kőfalak, a sokféle színben szirmaikat bontó virágok láttán szívünkbe zárjuk a középkori falucskát. A valamikori pajták és istállók mára átalakultak, galériák, üzletek bújnak meg a kapuk alatt. Szabadidő keretében ebédelési lehetőség. Felkeressük a Fragonard parfümériát, ahol exkluzív parfüm-és kozmetikai termékek közül válogathatunk. A márkát 1926-ban hozták létre, fontos elemei a francia kézművesség, stílus, minőség. Délután izgalmas élményt ígér Monaco programunk. A hercegség a francia Riviérán ékköve, egy független állam Franciaország és a Földközi-tenger között. Ez a világ 2. legkisebb országa, népessége 38.000 fő. Az állam élén a Grimaldi-ház áll, uralkodója II. Albert herceg. A látnivalók közé tartozik a híres kaszinó, a Monaco Ville, a legrégebbi negyed, a Hercegi Palota. A kikötőben vitorlások és jachtok ringanak a kéken szikrázó vizen. Érdemes bóklászni a luxushotelek, az ékszerüzletek, a vezető divatmárkák butikjai által övezett, utánozhatatlan hangulatú utcákon, A múlt és a jelen harmonikus, elegáns együttélése tárul elénk. Az Operaház Charles Garnier mesterműve az 1870-es évekből. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: GENOVA, RAPALLO, PORTOFINO (FAK.PROGRAMCS) -EGÉSZ NAPOS
Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra: Genova, Rapallo és Portofino (fak.programcsomag). Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova rendkívül gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkezik. Az egykori tengeri köztársaság számos pontja az UNESCO Világörökség része. Középkori óvárosa, a régi kikötő, Kolumbusz Kristóf szülőháza, a Piazza Ferrari, a főtér a szökőkúttal, a Dózsepalota, a San Lorenzo katedrális tartoznak a legfőbb látnivalók közé. Majd a Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Rapallo-ba érünk, a Tigullio-öbölnél. Rapallo-ban egy fantasztikus lehetőség adódik arra, hogy hajóval Portofino-ba jussunk (rossz idő esetén a hajózás nem valósul meg). Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik legszebb városa, kis házakkal, villákkal, tarka növényekkel: méltán került fel az UNESCO Világörökség listájára. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM: TORINO (FAK.PROGRAMCS) - EGÉSZ NAPOS
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra: Torino (fak.programcsomag). Torino az olasz állam fővárosa volt 1861 és 1865 között. Az Alpok ölelésében meghúzódó, negyedik legnagyobb népességgel bíró város arisztrokratikus hangulata, a régi világ ragyogását idéző üzletek, sugárutak, parkok, művészeti galériák meghódítják az utazókat. Elénk tárulnak a fenséges terek, mint például a Piazza San Carlo, a Piazza Castello, az árkádokkal övezett Piazza Vittorio, mely Európa egyik legnagyobb tere, és ahonnan mesés kilátás nyílik a Pó folyóra. A neoklasszicista Grand Madre-templom építését a 19. században fejezték be, és Viktor Emmanuel király visszatéréséhez köthető. A méltóságteljes paloták a város koronái. Közéjük tartozik a Palazzo Reale, a Királyi Palota, vagy a Palazzo Madama. Érdemes letelepedni egy kávézóba, vagy bárba, és megkóstolni az ikonikus eszpresszót, melyet a régió kávés dinasztiája, a Lavazza készít közel 120 éve. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP SZABADIDŐ VAGY A HEKYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAM: CANNES ÉS ANTIBES - EGÉSZ NAPOS
Genova, Santa Margherita Ligure és Portofino
Szabadidő, vagy tartson velünk FAKULTATÍV kirándulásunkra! Ligúria, az Olasz Riviéra a francia határtól húzódik a Ligúr part mentén, Toszkánáig. Vadregényes hegyvidékek, homokos partok, elbűvölő kisvárosok jellemzik. A francia Riviéra népszerűvé válása után kezdett ez a vidék is felkapottnak számítani a 19. században. A Ligúr Appeninek fenséges vonulatai között haladunk Genova felé. A Via Aurelia-n utazunk, a romantikus, sziklás hegyekben gyönyörködve. Az Olasz Riviéra központjának tartott Genova kikötője a legnagyobb Olaszországban. Az egykori tengeri köztársaság évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a régióban. Fekvése elragadó: a Ligúr-tenger és az Appeninek ölelésében található. Ezután Santa Margherita Ligurebe érünk, a népszerű turistadesztincióhoz, a Tigullio-öbölnél. Ezt követően Portofino felé indulunk. Portofino kifinomult hangulatú üdülőhely, az olasz Riviéra egyik ékköve, kis házakkal, villákkal, színpompás növényekkel. A település nagy népszerűségnek örvend a gazdagok és híresek körében is. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP Hazautazás
Transzfer a repülő indulásának függvényében reptérre. Hazautazás Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz olyan útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Min csoportlétszám: 30 fő. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak.
Mindhárom érintett országban eltörölték a beutazási korlátozásokat.

Jelenlegi beutazási szabályok:
Érvényes szabályozás 2022.06.01-től:
2022. május 31. napjával hatályát veszti a koronavírus járvánnyal összefüggésben meghozott beutazási korlátozásokat szabályozó rendelet. 2022. június 1. napjától az Olaszországba történő utazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy (Ryanair v hasonló légitársasággal)
Reptéri illeték
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások
Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket
Modern, légkondicionált buszokkal. Kollégánk a repülőtéren várja Önöket, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.
Kirándulóprogramokat:
Nizza és Menton, Milánó
Olaszos reggelit
Szállás középkategóriájú hotelben
Magyar nyelvű idegenvezetés
Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 69.990 Ft/fő/hét
Segítünk a társításban!
Turisztikai adó: a helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)
Amiket ajánlunk Önnek:
Vacsoracsomag: 44.990 Ft/fő
Fakultatív programcsomag (Ligúria kincsei, Genova-Rapallo-Portofino, Torino): 69.990 Ft/fő
Biztosítási csomag (Baleset és poggyászbiztosítás 5.200 Ft és útlemondási biztosítás 8.600 Ft. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!): 13.800 Ft/fő
HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK
A helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárolhatóak (Eze-Monaco, Cannes-Antibes, stb.)

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag (Ligúria kincsei, Genova-Rapallo-Portofino, Torino): 69.990 Ft/fő
Biztosítási csomag (Baleset és poggyászbiztosítás 5.200 Ft és útlemondási biztosítás 8.600 Ft. A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!): 13.800 Ft/fő
HELYSZÍNEN FOGLALHATÓ FAKULTATÍV PROGRAMOK
A helyszínen kiegészítő fakultatív programok vásárolhatóak (Eze-Monaco, Cannes-Antibes, stb.)

Hotel

Járatok

x Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj
Szállás neve: Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj utazás foglalás

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. 1 * Biztosítási csomag (BBP 5200 Ft + Útlemondási 11000 Ft) 16.200 Ft/fő
  2. 1 * Fakultatív programcsomag (Ligúria kincsei, Genova-Rapallo-Portofino, St Tropez és St Raphael) 69.990 Ft/fő
  3. 1 * Vacsoracsomag 44.990 Ft/fő
  4. Egyágyas szoba felár 69.990 Ft/fő (egy utas esetén)


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Olaszország, Milánó

Útazonosító: 164254

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Cote Dazur és az olasz riviéra 8 nap 7 éj

Olaszország, Milánó

Útazonosító: 164254

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!