Milyen a valódi nápolyi pizza?

Tudta? A Valódi Nápolyi Pizza Szövetsége pontokba szedte az igazi nápolyi pizza szabályait:

  • a pizza átmérője nem lehet több 35 centiméternél,
  • a vastagsága középen 3 mm, a peremnél maximum 2 cm lehet,
  • a tészta puha és összehajtható,
  • csak lisztből, élesztőből, sóból és vízből készül,
  • a tésztát kizárólag kézzel szabad gyúrni és kinyújtani,
  • fatüzelésű kemencében kell sütni, pontosan 485 fokon,
  • közvetlenül a kemence kövére kell helyezni,
  • kb. 3 percig sül.

De mégis, mitől lesz a nápolyi pizza utánozhatatlan?

Az egyik titkos összetevője az „Acqua del Serino”, a nápolyi lágy víz. Aztán az igazán ízes, lédús paradicsom, ami lehetőség szerint a Vezúv lejtőin teremjen. A vulkanikus talajnak és a sok-sok napsütésnek köszönhetően az itteni paradicsomra maga Kolumbusz is büszke lenne. A mozzarella pedig a bivaly tejéből készüljön. És ha ez még nem lenne elég, a Margherita Extra pizza esetén ez a bivaly Campania tartomány lakosa kell, hogy legyen!
Aki egyszer megkóstolja az igazi Marinarát, Margheritát vagy Margherita Extrát, soha többé nem akar a pizzán ananászt, ne adj’ isten ketchupot látni.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!