EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Ft-tól/fő 1.299.000
Időpont: 2024.10.22 - 11.02
Legjobb ár: 1.299.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.22 - 11.02
További árak és időpontok

Tartson velünk a „EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS” utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.299.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:183322

Leírás:

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

Az ókori Egyiptom közel 4000 évig virágzott a Nílus völgyében, ahol rengeteg gyönyörű templomra és síremlékre bukkanhatunk. Kairo bája különleges hangulatában rejlik. A misztikus piramisok és a nagyváros egybeolvadása sokak számára furcsa lehet első látásra, de a többezer éves múlt szerves része a mindennapoknak, hiszen az emberek az idők kezdete óta alkottak, építkeztek és éltek ezen a területen. A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Előkészületben: 2024. október, december

Kairó - Gíza - Alexandria - Luxor (Abüdosz - Dendera) - HAJÓN: Karnak - Királyok völgye - Edfu - Kom Ombo - Asszuán - Philae - Kairó

1. nap o Budapest - Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a kora délutáni órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kairó igazi megapolisszá nőtte ki magát a Nílus mentén, közel 20 millió lakossal rendelkezik az agglomerációval együtt, melyben az ókori egyiptomi emlékek mellett a későbbi korokban épült mecsetek, paloták, valamint modern felhőkarcolók színesítik látképét. Négy éjszakai szállás reggelivel Kairóban.

2. nap o Kairó - Gíza

A korai reggelit követően látogatás Dzsószer fáraó szakkarai lépcsős piramisánál, melynek tervezőjét Imhotepet később istenként tisztelték. A gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis - Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) - közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció múltjából. Visszatérés a szállodába.

3. nap o Kairó

Reggeli után kairói városnézés. Látogatás a nemrégiben nyílt Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumában, ahol megismerhető az ország történelme a predinasztikus kortól napjainkig. Később az egyiptomi kereszténység emlékeinek felkeresése a kopt-negyedben. Itt található a VII. században épült impozáns Függő Templom, melyet Szűz Mária dicsőségére emeltek. A templom előkertjében keresztény jeleneteket ábrázoló mozaik képek láthatók. Keskeny utcákon haladva lehet eljutni a Szent Szergiusz- templomhoz, mely a Szent Családról szóló legendának köszönheti ismertségét. A legenda szerint arra a rejtekhelyre épült, ahol Mária, József és a kis Jézus talált menedéket Heródes üldöztetése elől. Ebéd után látogatás a Citadellában, melyet eredetileg Szaladin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Mohamed Ali mecset megtekintését követően szabadprogram a Khan el-Khalili bazárban. Szállás Kairóban.

4. nap o Kairó - Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a Nagy Sándor alapította városban: a Qaitbey erőd, a római amfiteátrum, a katakombák és Pompeius oszlopa, valamint a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.

5. nap o Kairó - Luxor

A hajnali órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Luxorba, mely egykor a Théba nevet viselte. Transzfer a szállodába, pihenés és két éjszakai szállás reggelivel Luxorban.

6. nap o Kairó - Luxor - (Abüdosz - Dendera)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Abüdoszba és Denderába. Látogatás Abüdoszban, a szent városban, Ozirisz kultuszának központjába, I. Széthi templomának megtekintése. Továbbutazás a denderai Hathor templomához, mely i.e. IV. századból származik és az egyik legdíszesebb szentély. 17 méter magas díszes oszlopcsarnok, domborművek és kripták sora várja a látogatót. Innen származik a Louvre-ban található denderai zodiákus is, melyet egy gyűjtő a XIX. században a mennyezetből vágatott ki és szállíttatta Franciaországba. A program ebédet nem tartalmaz.

7. nap o Luxor - Karnak

Reggeli, majd bejelentkezés a nílusi hajóra. Később látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni az i.e. XIV. században. A templom kaputornyát (pülónját) két kolosszus és egy gránit obeliszk őrzi, melynek párja a párizsi Concorde téren található. Később a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet - Ámon-Ré, Mut és Montu - foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Négy éjszakai szállás a hajón teljes ellátással.

8. nap o Királyok völgye - Edfu

Reggelit követően a nyugati part nevezetességeinek felkeresése: a Memnon kolosszusok, majd Deir el-Bahari néven is ismert Hatsepszut királynő halotti temploma és a legendás Királyok völgyének megtekintése. A fáraók a temetkezési helyüknek ezt az akkor nehezen megközelíthető és könnyen őrizhető völgykatlant választották. A sziklák közé ékelődő völgyek sokaságában a királysírok szétszórva helyezkednek el. Három sírkamra felkeresése. Azonban a legdíszesebb sírok (I. Széti, V. és VI. Ramszesz, Tutanhamon) kiegészítőjeggyel, helyszíni fizetéssel tekinthetők meg, a kamrák aktuális nyitva tartásának függvényében. Visszatérés a hajóra, később továbbhajózás Edfu felé.

9. nap o Edfu - Kom Ombo - Asszuán

Délelőtt a Hórusz és Hathor isteneknek ajánlott edfui templom felfedezése. A hajóra történő visszaérkezést követően továbbhajózás Kom Ombo felé. Érkezést követően Hórusz, a sólyomisten és Sobek, a krokodilisten tiszteletére a Nílus partján épített Kom Ombo-i templomegyüttes felfedezése, mely gyalogosan kb. 5 percnyire található. Visszatérés a hajóhoz, majd az utazás folytatása Asszuán irányába.

10. nap o Asszuán - (Abu Szimbel)

A kora hajnali órákban fakultatív programlehetőség: utazás autóbusszal a 2-3 órányira fekvő Abu Szimbel-i sziklatemplomokhoz. A világ egyik leglátványosabb mentőakciójában közel 50 ország vett részt és 15 év alatt darabokra bontva és újra felépítve átköltöztették a két templomot így megmentve a víz alá kerüléstől. A Ré napistennek szentelt déli templom előtt II. Ramszesz négy 20 méteres ülő alakja őrzi a bejáratot. A templom belseje is monumentális, melynek legmélyebben fekvő szentélyét az év szakaszában csak kétszer éri el a felkelő nap sugara - február 22. és október 22. - megvilágítva a háromezer éves szobrok arcát. Az északi templomot Hathor istennőnek és II. Ramszesz feleségének Nefertarinak emeltette. Visszatérés a hajóra.

11. nap o Asszuán - Philae

Reggeli, majd kijelentkezés a hajóról. Asszuánban a nagy gát megtekintése, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja. Látogatás Philae templomához, melyet Ízisz istennő tiszteletére építettek és amelyet a régi asszuáni-gát megépítésekor szintén átmenekítettek egy másik szigetre, ami motoros kishajóval közelíthető meg. Ezt követően a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Este fakultatív program helyszíni fizetéssel: hang- és fényjáték megtekintése a Philae templomnál. Egy éjszakai szállás reggelivel Asszuánban.

12. nap Asszuán - Kairó - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 3 alkalommal ebéd

Ellátás:

, teljes ellátás a hajón + 2 alkalommal ebéd

x EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Kairó - Luxor és Asszuán - Kairó - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • vízumdíj

 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással,  valamint 3 alkalommal ebéd

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-9 USD/fő/nap)

 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  o Abüdosz - Dendera
  o Abu Szimbel

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Kairó - Luxor és Asszuán - Kairó - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • vízumdíj

 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással,  valamint 3 alkalommal ebéd

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-9 USD/fő/nap)

 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  o Abüdosz - Dendera
  o Abu Szimbel


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom, Kairó

Útazonosító: 183322

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom, Kairó

Útazonosító: 183322

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!