India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Delhi | Agra | Fatehpur Sikri | Ranthambhore | Jaipur 

India fővárosa, az ország egyik kapuja, egy nyüzsgő világváros, amely tökéletes kombinációja az ősi és a modern kultúrának. Delhi a világ egyik legtörténelmibb városa, ahol a tradíciók és az aktuális trendek remekül párosulnak. Hét ősi városból áll, a 11. századtól a 20. századig sok császár és birodalom virágzott és bukott el itt. A sok emlékmű is az elmúlt korok dicsőségéről emlékezik meg. A világon kevés más olyan város van, amely az építészeti stílusok ekkora bőségével és variációjával rendelkezik, mint Delhi. Nem véletlenül csábít a lenyűgöző város rengeteg kíváncsi utazót.

 

Program:
  1. nap - Érkezés Delhibe

Érkezés Delhi repülőterére, majd a bevándorlási formalitásokat és a poggyászátvételt követően az érkezési terminálon várakozó segítség fogja mutatni az utat a hotelbe.

 

  1. nap - Delhi

Reggeli után a városnézést a Jama Masjiddal, India legnagyobb mecsetével kezdjük, aztán a régi időkben Delhi kereskedelmi központjának számító Chandni Chowk, az azt körülvevő híres bazárok és a Rajghat, Mahatma Gandhi emlékműve következnek.

Új-Delhit a britek építették az 1920-as években, a széles sugárutak, a lenyűgöző kormányépületek, a zöld kertek és parkok városa. V. György király 1911-ben tette át ide a fővárost Calcuttából.

Ezt követően az első világháborúban elhunyt indiai katonáknak állított emlékműhöz, az India Gate-hez, majd a Kutub Minárhoz, az iszlám erejét és hatalmát jelképező minarethez látogatunk. Mindenképpen ejtsük útba Humájun császár síremlékét, amely egy jó példa arra a jellegzetes stílusra, ami a Mogul dinasztia védjegye lett, majd a Rashtrapathi Bhawant, a Parlament épületét és kormányépületeket.

Este vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Delhi-Agra

Reggeli után irány Agra, érkezés után becsekkolás a hotelbe, aztán indulás a Tádzs Mahalhoz, amely a világ hét csodája közül az egyik. India turizmusában nagyon fontos szerepe van az épületnek, esztétikai szépségének, építészeti pompájának és fényűzésének. Shabuddin Mohammed Sáh Dzsahán építette felesége Mumtaj emlékére, mindkettejük sírja a mauzóleumon belül található. 22 év alatt 20 ezer munkás építette fehér márványból. A főépület gyönyörű kertek között fekszik, három oldalról magas falak, hátulról pedig a Yamuna folyó veszi körbe.

Este vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Agra-Fatehpur Sikri-Ranthambore

A hotelben elfogyasztott reggelit követően látogatás a Tádzs Mahaltól nem messze, a Yamuna folyó jobb partján található agrai Vörös Erődhöz, amelyet I. Akbar, mogul uralkodó építtetett és azóta is a mogul építészet kiemelkedő példája. Eredetileg egy bevehetetlen katonai erődnek épült, de az idő múlásával egy elegáns, pazarló, fenséges birodalmi palotává alakult át.

Innen indulás Ranthambore felé, Fatehpur Sikrit útba ejtve. A várost I. Akbar alapította 1569-ben, 14 évig a Mogul Birodalom fővárosa volt, majd a vízhiány miatt teljesen elnéptelenedett, de emiatt még ma is teljesen megóvott állapotban van. A vörös homokkőből épült város egyszerre őriz hindu és mogul építészeti jellegzetességeket. Az erőd bejárata a mai napig a Buland Darwaza, egy hatalmas 54 méter magas kapubejárat, melyhez az Akbar által épített úton lehet eljutni. Fatehpur Sikri másik híres emlékműve a Hiran Minar, melyet Akbar a kedvenc elefántja emlékére állított.

Este érkezés Ranthamboreba, vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Ranthambore

Kora reggel lesz lehetőség ellátogatni a Ranthambore Nemzeti Parkba, majd megreggelizni és pihenni egy kicsit a szállodában. Délután újra visszamegyünk a parkba, este pedig vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Ranthambore-Jaipur

Reggeli után irány Jaipur.

Jaipur a győzelem városa, Rádzsasztán sivatagi állam gyönyörű fővárosa. Zord hegyek tetejükön egy-egy félelmetes erőddel, szép paloták, udvarházak és kertek veszik körül. Ezek a paloták és erődök rengeteg uralkodó és dinasztia virágzását átélték, jelenleg pedig élő műemlékek, melyek már teljesen hozzáadódtak a „Rózsaszín Város” népének életmódjához. Jaipur bazársora és az ott élő emberek kedvessége lenyűgöző, a város történelmi múltja pedig őrzi az ősi legendákat.

Érkezés Jaipurba, vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Jaipur

Reggeli után kezdődhet Jaipur városának felfedezése. Kirándulás az Amber-erődhöz, a Kachwaha klán ősi citadellájához egy rövid kitérővel Hawa Mahal palotához, amelynek kupolái, homlokzata és kinyúló ablakai bámulatosak, és amit sokan a „Szelek Palotája” néven ismernek. Az erődhöz dzsippel tudunk feljutni és amint felérkezünk termek és udvarok hatalmas komplexuma tárul elénk. Sok szoba falán elbűvölő falfestményekkel, drágakövekkel és tükrökkel találkozhatunk. A leglebilincselőbb talán a Shish Mahal (Tükörterem), amelyben a bonyolult rózsaszín homokkő faragások varázslatosak.

Délután folytatódjon a „Rózsaszín város” felderítése, látogatással a City Palace-hoz, ahol megtekinthető az uralkodó családok privát textil- és fegyvergyűjteménye, különböző viseletek, kardok és vésett fogantyúk. Van emellett egy galéria, ahol az arab miniatúrafestészet darabjai, szőnyegek, királyi kellékek és különböző csillagászati munkák vannak kiállítva. Innen utunk a Dzsantar Mantar obszervatóriumhoz vezet, amelyet ugyan az 1700-as építettek, a mai napig futurisztikusnak tűnik.

Vacsora és szállás a hotelben.

 

  1. nap - Jaipur-Delhi-hazaút

A reggeli elfogyasztása után, indulás vissza Delhibe. Érkezés után még lesz idő elmenni a Delhi helyi piacára, és megvacsorázni egy helyi étteremben, majd irány a repülőtér és onnan haza.

Szállás neve: India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival

India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival

India, Delhi

Útazonosító: 137037

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival

India legjava - Aranyháromszög utazás izgalmas szafarival

India, Delhi

Útazonosító: 137037

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!