Mediterrán grand tour

Ft-tól/fő 345.000
Időpont: 2021.08.19 - 08.30
Legjobb ár: 345.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.19 - 08.30

Tartson velünk a Mediterrán grand tour utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 345.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:148093

Leírás:

?  Gazdag program: 8 ország 11 városa
?  2 miniállam: Monaco és Andorra
?  Madrid, Barcelona, Toledo, Zaragoza
?  Fakultatív kirándulások vagy tengerparti fürdőzés

"Elgondolkodtam, hogy II. Fülöp hogyan élte mindennapjait az El Escoriálban. Sok királyi palotát láttam már, de ez minden eddigitől gyökeresen különbözött!"
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - VERONA

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA - CŐTE D'AZUR - NIZZA - MONACO

Az olasz riviérán keresztül - melyet a ,,Virágok Riviérájának" is neveznek -, utazás a Cőte d'Azur felé. Egy óra pihenés a nizzai szállodánkban, majd kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacoba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben megállunk egy parfümkészítő üzemnél. Az ország parfümjeinek 40%-át Dél-Franciaországban készítik. Végigvesszük a gyártás mozzanatait, láthatjuk az ehhez szükséges eszközöket. Itt nemcsak parfümöket készítenek, hanem egyéb kozmetikai termékeket, így szappanokat, tusfürdőket, különleges krémeket. A látogatás végén lesz vásárlási lehetőség. Monacóba érve, bejárjuk az óvárost, amelynek során láthatjuk az I. Albert nagyherceg által alapított Akváriumot, nagykövetségek luxusépületeit és egy botanikus kertet, így érünk a Szent Miklós katedrálishoz. E pompás templom rejti Grace Kelly sírját is, itt tartják a hercegi család keresztelőit, esküvőit, temetéseit. Ezt követően a Hercegi Palota impozáns épületét fényképezhetjük le. A hegyről legyalogolva folytatjuk sétánkat a kikötőben, a gazdag hajócsodákat szemlélve, azután a Monte-Carlói futam startvonalainál állunk meg. A kikötőből lifttel folytatjuk utunkat Monte-Carlóba, ahol egy rövid sétát követően, a népszerű Casino előtt állunk meg. Ekkor lesz lehetőség kipróbálni szerencsénket. Programunk befejezése után visszautazás a tranzitszállásra. Monaco és parfümgyár látogatás fakultatív program: 12.000,- Ft

3. NAP: CŐTE D'AZUR - FIGUERAS - LLORET DE MAR

Reggeli után áthaladunk Provence-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élményben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. Dalí a szürrealizmus egyik legismertebb festője volt. A saját házában rendezte be ezt a kiállítást, amelyet művészete mauzóleumaként emelt az utókor számára. Kb. 1 órás programunk lesz ebben a különleges épületben, majd tovább utazunk Lloret de Marba. Szállásfoglalás, vacsora.

4. NAP: COSTA BRAVA - MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé, melyet várhatóan az esti órákra érünk el. Megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

5. NAP: MADRID - TOLEDO - MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Panorámaúton gyönyörködhetünk a Tajo folyó által körülölelt belváros látványában. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a világhírű toledói acélból készült termékekeből is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 50 EUR. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület.

6. NAP: EL ESCORIAL - ELESETTEK VÖLGYE - MADRID

Ezen a napon elhagyjuk a fővárost. Először az San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a páratlan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt az, aki Madridot jelölte ki fővárosnak, és saját rezidenciájának pedig ezt a várkastélyt, mely a Sierra de Guadarrama hegyvidéken, 1.000 m magasan található. A munkát a híres építész Francisco de Herrera irányította. Stílusa a legpuritánabb reneszánsz, nem véletlenül, hisz itt, vezeklésként, rideg körülmények közé visszavonulva, akart élni a király. Úgy is megfogalmazhatjuk, hogy ez az épület a kulcsa II. Fülöp nehezen feltérképezhető lelkivilágának. Meglátogatjuk a könyvtárat, melynek gyűjteménye egyedülálló a világon, és a templomot, ahol lenyűgöznek bennünket a freskók és a főoltár és egy márvány Krisztus szobor, ami Cellini remekműve. A Királyi Palotában, ahol többek között az uralkodó és lányának puritán szobáin csodálkozhatunk el. A káptalantermet híres festők remekművei díszítik. Felkeressük a Mauzóleumot, mely királyok, királynők, majd ezt követően a Kriptát mely további királyi családtagok temetkezőhelye. Hazaúton az Elesettek Völgyéhez, 1.300 m magasra kapaszkodunk fel. Egy erdőkben gazdag hegy tetején található az a szikla, melynek belsejébe, a spanyol polgárháborút követően, köztársasági foglyok munkájával, Franco tábornok egy bazilikát vájatott. A hegy, illetve tulajdonképpen a templom tetejére egy 150 m magas, 200.000 tonna súlyú keresztet állítottak és a tövébe 10-20 méter magas szobrokat helyeztek. Az embert letaglózza e látvány. A sziklába vájt katedrálisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

7. NAP: MADRID - ZARAGOZA - LLORET DE MAR

Reggeli után utazás autóbusszal Lloret de Marba, mely a Costa Brava ,,fővárosa" és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a Szent Jakab által elhelyezett híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is szerepel. Lloret de Marban a szállodai szobákat várhatóan az esti órákban lehet elfoglalni, ahol svédasztalos vacsorával várnak minket.

8. NAP: ANDORRA - MONTSERRAT

Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándulás a miniállamba, Andorrába és a híres kegytemplomhoz Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellaba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés vonulatában, az érintetlen természeti környezetben. Andorrában megtekintjük a közel 1000 éves település kulturális emlékeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség az ,,adóparadicsomnak" is nevezett államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres zarándokhelyet látogatjuk meg. Egy csodálatos hegyi úton kacskaringózunk fel a kolostor együtteshez, a kilátás már útközben is feledhetetlen, ez az egyik legszebb panoráma út Spanyolországban. A parkírozóból a kolostorig vezető szakasz sem kevésbé látványos, majd a híres templomba lépünk be, amely rengeteg márványtól, alabástromtól, mozaiktól, szobortól ékes. A főoltáron helyezkedik el a Fekete Madonna gyermekével szobor, aminek története a legendák homályába vész, és nemcsak a turisták körében népszerű, hanem zarándoklatok végcéljait is gyakran képezi. Sorban állás után tiszteletünket tehetjük közvetlenül a szoborkettős előtt megállva, és a főoltár mögött egy Gaudí által épített kis kápolnában meg is pihenhetünk. Mielőtt elhagyjuk Montserratot, igen kiváló, helyi sajtok, mézek kóstolására és vásárlására is lesz lehetőség. Két óra utazást követően érkezünk vissza tengerparti szállásunkra, miközben e rendkívüli nap gyönyörű emlékeit rendezhetjük gondolatainkban, hisz feledhetetlen látványban, élményekben volt részünk. Különösen jól fog esni az aznapi, bőséges vacsora. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás: 50 EUR

9. NAP: LLORET DE MAR - BARCELONA - LLORET DE MAR

A város iránt érdeklődőknek fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas - mely Barcelona híres utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg -, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében várhatóan vacsorára érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Barcelona kirándulás: 45 EUR. ,,Gaudí mestermunkák belülről" alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 35 EUR Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra.

10. NAP: LLORET DE MAR - AVIGNON - LYON

Hazaindulás, utazás Franciaországba, Avignonba, a volt pápai székhelyre. Séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az ,,Avignoni fogság" idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat, melyet egy dalból is ismerhetünk. Este érkezünk tranzitszállásunk helyszínére.

11. NAP: GENF - BERN - AUSZTRIA

Reggeli után Svájcba, Genf városába utazunk. Séta az elegancia központjában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállodákkal ékesített tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat, kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, és az UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros a Városházával, az Óratoronnyal és a monumentális Münsterrel. A program után tovább utazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyvidéki tájban. Szállás Tirolban.

12. NAP: AUSZTRIA - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc - Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió, tranzitszállásokon reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hegyeshalom, Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Mediterrán grand tour
Szállás neve: Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Andorra és Montserrat kirándulás (helyszínen fizetendő) 50 EUR 0 Ft/fő
  2. Barcelona + 2 Gaudí belépő (helyszínen fizetendő) 80EUR 0 Ft/fő
  3. Barcelona - belépők nélkül (helyszínen fizetendő) 45EUR 0 Ft/fő
  4. Egyágyas szoba felára 118.000 Ft/fő
  5. Nem veszek részt a Barcelona kiránduláson 0 Ft/fő
  6. Spanyol zenés est flamenco műsorral (helyszínen fizetendő) - 35 EUR 35 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium 13.200 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Standard 8.400 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 148093

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 148093

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!