1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

Ft-tól/fő 203.900
Időpont: 2021.09.19 - 09.22
Legjobb ár: 203.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.19 - 09.22
További árak és időpontok

Tartson velünk a 1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 203.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:152502

Firenze

Info:

[r] repülővel, 
WizzAir menetrend szerinti járattal

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

reggeli, 1 alkalommal ebéd

1. Toszkána ,,fővárosát", a varázslatos Firenzét a reneszánsz bölcsőjeként" is emlegetetik. Ez nem is csoda, hiszen az olasz kultúra nagyjai hagyták itt kéznyomukat: festmények, szobrok, gyönyörű épületek, irodalmi alkotások mesélnek a múltról. Az Arno folyó két partján, annak csodálatos völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Századokon át a Medici család uralta, 1865-1870 között pedig az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont, óvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

2. A program során a legszebb látnivalókon túl kényelmes tempóban fedezhetjük fel a várost és közvetlen környékének rejtett titkait is, mivel a szállásunk Firenze belvárosában lesz. A titkos helyek felfedezésében a Firenzében élő helyi idegenvezetőnk lesz segítségünkre.

3. Részt veszünk egy borkóstolón egy 500 éves villában és Toszkána legöregebb éttermében ebédelünk.

 

Max. 15 fő

Bor és gasztronómiai élmények

Tematikus, műveszeti programok

Leiras:

Utazás előtt ráhangolódásként

Firenze számos írót és filmrendezőt is megihletett, így bőséges választék áll rendelkezésünkre.

Zeffirelli, a Tea Mussolinivel c. filmje a háború alatt játszódik és a híres énekesnő, Cher is szerepel benne. Több jelenetben felbukkannak a város látnivalói, bemegyünk az Uffizibe és a Dómba is. Tom Hanks elvisz minket a Boboli-kertbe, a titkos Vasari-folyosóra és Dante titkait kutatja az Inferno c. hollywoodi produkcióban. A Mediciek hatalma (Medici: Masters of Florence) c. történelmi filmsorozatban végigkövethetjük, ahogy a Mediciek egyszerű kereskedőkből nagy hatalmú bankárokká váltak, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat. Egy fontos történelmi, politikai és családi időszak története, amely Firenzében játszódik a 15. században. 

Még napjainkban is csodálat övezi a firenzei dóm épületegyüttesét, különösen a hatalmas kupolát. A 15. századi Firenze polgárai a lehetetlenre vállalkoztak: megalkotni minden idők legnagyobb, az építés során állványzattal alá nem támasztott kupoláját. A terv Filippo Brunelleschi ötvösmester agyából pattant ki: a vérbeli reneszánsz figura magának való mechanikai zseni volt, összeférhetetlen alak, híres verekedő. A kupola építését, melyet ő irányított, viták, torzsalkodások, emberi tragédiák és fényes sikerek kísérték. Ross King oxfordi kultúrtörténész impozáns tudásanyag birtokában, színes, olvasmányos stílusban meséli el a már-már a krimik izgalmával vetekedő történetet a Brunelleschi kupolája című könyvében.

Hogy idegenvezetőnket idézzük: Firenze túl sokmindent kínál a világnak ahhoz, hogy sokáig magába tartsa. Szinte kibuggyan belőle a történelem, a kultúra, a szépség, az érdekesség és keresi azt a szerencsést, akinek fülébe súghatja titkait. 

Ön készen áll megismerni Firenze titkait? 


1. nap: Budapest - Bologna - Firenze 

Elutazás Budapestről Bolognaba a WizzAir közvetlen menetrend szerinti járatával, majd továbbutazás Firenzébe. A szállás elfoglalását követően egy hangulatos program vár ránk: csónakokba szállunk és hajókázunk egyet az Arno folyón. Igazán különleges élmény, ahogy a Ponte Vecchio egy teljesen új szemszögből láttatja magát! Miközben a város szépségében gyönyörködünk, egy pohár aperitif fokozza a hangulatot (rossz idő esetén egy panorámateraszon fogyaszthatjuk el az üdvözlőitalt). 

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív, amelyet nem érdemes kihagyni, hiszen idegenvezetőnk egy tipikus firenzei, toszkán ételeket kínáló étterembe kalauzol el minket, mesél az ételekről és segít a választásban.

Szállás: júniusban: Marios Hotel 3*, szeptemberben: Machiavelli Palace 3*

2. nap: Firenze

Ezt a napot teljes egészében Firenze felfedezésére szenteljük. 4 órás közös séta a 14-15. században épült belvárosban, melynek során kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Keresztelő kápolnát, a Harangtornyot, Dante szülőházát, a Santa Croce templomot, a Medici kápolnát (ahol Michelangelo szobrai is láthatóak), az Uffizi képtárat, a Pitti palotát, majd átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon is. Útközben az egyik piacon még egy finom kóstolóra is szakítunk időt. Ezt követően szabadidő, fakultatív ebédelési lehetőséggel.

Délután fakultatív látogatás az Uffizi képtárban magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Olaszország leglátogatottabb múzeumát a Medici család alapította. Az U alakú épület a 16. század végére épült fel. Itt található a világ egyik leggazdagabb gyűjteménye többségében olasz művészek alkotásaival: Botticelli, Michelangelo, Tiziano, Leonardo da Vinci, de láthatunk Raffaello, Giotto és Caravaggio festményeket is.

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív (étteremválasztás idegenvezetőnk ajánlásával).

[[galeria]]3162[[/galeria]]

3. nap: Firenze - Bologna 

Firenze kapujában, egy gyönyörű toszkán villába látogatunk, mely több mint 500 éves múlttal rendelkezik. A firenzei író, politikus, filozófus, a reneszánsz kor egyik legnagyobb gondolkodója, Machiavelli, a Firenzéből való száműzetése alatt 2 évig itt élt. A felújított, rusztikus épületben található a múzeum, ahol élt és alkotott. Igazi toszkán panoráma és borászattal egybekötött szőlőbirtok vár minket. A panorámás kertből még egy utolsó pillantást vethetünk a Dómra, majd a 13. századi pincesort tekintjük meg, ahonnan egy titkos alagúton keresztül Toszkána legrégebbi éttermébe érkezünk meg.

A múzeumlátogatást követően egy borkóstolón veszünk részt, ahol a régió 3 fajta, zamatos borát ízlelhetjük meg, amit egy 3 fogásos, helyi ételekből összeállított ebéd követ.

Firenzétől búcsúzva a délutáni órákban érkezünk Bolognába. A szállás elfoglalása, majd gyalogos sétára indulunk a ,,vörös" városban, melynek épületei sárga és terrakotta színekben díszelegnek. 1088-ban Bolognában alapították a világ első egyetemét, mely a mai napig egyetemváros, ez meghatározza fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.

Bologna leginkább a gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának és a modenai balzsamecetnek, továbbá a város kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltjaira is.

A városnézés után szabadprogram, a vacsora fakultatív.

Szállás: júniusban: Elizabeth Lifestyle Hotel 4*, szeptemberben: Hotel Aemilia 4*

4. nap: Bologna - Budapest

Reggeli után még egyénileg folytathatjuk a hangulatos város felfedezését, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 15:30-kor a WizzAir közvetlen járatával, érkezés Budapestre 16:55-kor.


UNESCO Világörökségi helyszín:

  • Firenze történelmi központja

 

Programok:

Fakultatív látogatás az Uffizi képtárban magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 10 főtől): 14.900 Ft

További információk:

A repülőjegy díja a Wizzair csoportos ára szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az első videó Toszkána kedvcsináló Tanács Gábor idegenvezetőnk tolmácsolásában.

 

x 1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a WizzAir repülőjegyetilletékkel, max. 40x30x20 cm-es kisméretű kézitáskával (melynek összege: júniusban: kb. 55.000 Ft, szeptemberben, októberben kb. 75.000 Ft)2 éjszakát Firenze belvárosában, 3*-os szállodában reggelivel1 éjszakát Bolognaban, 4*-os szállodában reggelivel1 borkóstolót ebéddela helyszíni közlekedést autóbusszal, olasz városi adókkala magyar nyelvű csoportkísérőta helyi, magyar nyelvű művészettörténetben jártas idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)15 EURa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 25 EUREGYÉB KÖLTSÉGEKFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 18 000 Ft/db-tól Elsőbbségi beszállás kérhető(2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db max. 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os max. 55x40x23 cmkb. 9 000 Ft/fő-től Egyágyas felár48 000 Ft (júniusban)66 000 Ft (szeptemberben)BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Szállás neve: 1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a WizzAir repülőjegyetilletékkel, max. 40x30x20 cm-es kisméretű kézitáskával (melynek összege: júniusban: kb. 55.000 Ft, szeptemberben, októberben kb. 75.000 Ft)2 éjszakát Firenze belvárosában, 3*-os szállodában reggelivel1 éjszakát Bolognaban, 4*-os szállodában reggelivel1 borkóstolót ebéddela helyszíni közlekedést autóbusszal, olasz városi adókkala magyar nyelvű csoportkísérőta helyi, magyar nyelvű művészettörténetben jártas idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)15 EURa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 25 EUREGYÉB KÖLTSÉGEKFeladható poggyász kérhetőmax. 20 kgkb. 18 000 Ft/db-tól Elsőbbségi beszállás kérhető(2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db max. 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os max. 55x40x23 cmkb. 9 000 Ft/fő-től Egyágyas felár48 000 Ft (júniusban)66 000 Ft (szeptemberben)BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 75.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

Olaszország, Toszkána, Firenze és környéke

Útazonosító: 152502

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

1000 ART - Reneszánsz Firenze (Repülő)

Olaszország, Toszkána, Firenze és környéke

Útazonosító: 152502

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!