A legzöldebb Kanári-szigetek ***

Ft-tól/fő 736.000
Időpont: 2023.10.13 - 10.24
Legjobb ár: 736.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.13 - 10.24
További árak és időpontok

Tartson velünk a A legzöldebb Kanári-szigetek *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 736.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:170682

Programleírás

1. nap: Elutazás Makaronéziába

Találkozás Liszt Ferenc reptéren délelőtt 11:30-kor. Elrepülés Tenerifére, a Kanári-szigetek legnagyobb tagjára 13:30-kor. 18:15-kor megérkezés Tenerifére, majd rövid utazás szállásunkra. Este ismerkedés kanáriszigeteki vezetőnkkel - rövid ismertető az előttünk állókról.

Éj El Médanoban

2. nap: A XV-XVI. századok UNESCO világöröksége; Playa de Las Teresitas

Reggeli után rövid utazás, majd múlt-idézés a Candelariai Miasszonyunk Bazilikánál, a Kanári-szigetek védőszentjének oltáránál. (1390-ben a Güímári királyság guancsó /Guanche/ pásztorai itt találták a partra vetett Mária szobrot.) Csoportkép készítése a guancsó harcosok szoborsoránál. Továbbutazás Santa Cruz de Tenerife-be, Tenerife metropoliszába és fővárosába. Rövid közös séta a 2003-ban átadott Auditorio de Tenerife, az ultramodern spanyol építészet csodája körül az óceánparton. Fényképezés az 1641-ben épült Castillo de San Juan Bautista erőd falainál, emlékezéssel az 1797. évi brit ostrom kudarcára, s Horatio Nelson admirális jobb karjának elvesztésére. Rövid fényképszünet a Plaza Espanán. A különleges óceánparti tér és kikötő a híres Carnaval (Földünk a Riói karnevál utáni második legnagyobb tánc és zenei mulatsága).

Rövid utazás után sétánk megkezdése San Cristóbal de la Laguna UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkori óvárosában: A XV. század végén alapított település az első, nem fallal körülvett kasztíliai gyarmatváros. 627 védett épületéből több mint 350 mudéjar stílusú, s legalább 300 éves. La Laguna szolgált mintaként az összes latin-amerikai spanyol gyarmatváros felépítésénél, így nem meglepő, hogy a XVI. sz. végétől "visszahatásként" megjelentek az amerikai stílusjegyek, illetve az amerikai telepesek. Látogatás a Plaza Catedralon a Katedrálisnál, majd a Plaza Adelantadón: Casa de Los Capitanes palota, Ayuntamiento városháza, Convento de Santa Catalina kolostor. Rövid szemelvények Latin-Amerika gyarmatosításáról. 2 órás úszás és szabadidő a Playa de las Teresitas méltán híres, aranyhomokos strandján. Kora esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj El Médanoban

3. nap: La Gomera hívó szava; A Garajonay Nemzeti Park csodái

Rövid kora reggeli utazás Playa de Las Americas kikötőjébe. Elhajózás San Sebastián de la Gomera városába. Menet közben felkészítés La Gomera szigetének, népszerű nevén Isla Columbina (Kolumbusz szigete) múltjáról, különleges természeti földrajzáról. A 22 km átmérőjű, félbevágott narancsra emlékeztető, kör alakú földdarab lakossága kevesebb, mint 30.000 fő. A központi területek felé emelkedő gerincek (barranco) falvaiban még ma is őrzik a guancso őslakosok ,,fütty nyelvét", a Silbo Gomero-t, az 1.000 m feletti babérlombú örökzöld erdők (laurissilva erdők) pedig a harmadidőszaki dzsungelek ,,ittrekedt" flóráját és állatait. Megérkezésünk után látogatás a picinyke főváros - világraszóló eseményeit bemutató központi épületeinél: Séta a Plaza Las Americas téren, majd a La Torre del Conde Parkban. Látogatás a Kolumbusz házban, ismerkedés a felfedező itt töltött napjaival, többszöri vendéglátója, a szépséges Beatriz de Bobadilla életével, a guancsó lázadás históriájával, az Amerikából ideáramló arany, s az aranyéhes kalózok támadásainak igaz meséivel. ,,Felkapaszkodás"az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Garajonay Nemzeti Park felhőkbe burkolt, ,,Jurassic park korabeli" köderdőibe. 2-3 órás könnyű túra, kijelölt ösvényeken, vázlatos ismertetővel az 1986 óta védelmet élvező erdők élővilágáról. Vezetés közben rövid fotószünetek a legszebb pontokon. Hazaúton fényképezés a Roque de Agando, a sziget leghíresebb csúcsa panorámájával. Elhajózás La Gomera szigetéről a kora esti órákban, visszaérkezés hotelünkbe.

Éj El Médanoban

4. nap: 1 nap Makaronézia és Spanyolország tetején

Egész napos látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Teide Nemzeti Parkban. Rövid fotószünetek és séták a legfestőibb helyszíneken, s közben ismertető a 3.718 m magas óriásvulkán kialakulásáról, ,,életének" legfontosabb öt szakaszáról. Az óceánfenéktől 7.500 m magasra tornyosuló (!) aktív vulkán 1909-ben tört ki utoljára - s ma is a világ 16 legveszélyesebb, legjobban megfigyelt tűzhányója közé sorolják (Decade Vulcano). Érkezés a nemzeti parkba az erdős ÉK-i oldalról, a De la Esperanza festői főúton. A hegyhez kötődő guancsó legendák és mesék rövid bemutatása - vázlatos ismertetővel a csak itt növő (endemikus) növényekről. Feljutás felvonóval Spanyolország tetejére. (Figyelem! A hőmérséklet kb. 20 ?C fokkal alacsonyabb, mint a tengerszinten - vagyis akár téli hideg is előfordulhat. Téli öltözet nyomatékosan javasolt!)  Leérkezés után utunk folytatása a Mirador de la Ruleta fergeteges szikláihoz, sétával a Sendero Roques de Garcia kijelölt túraösvényén. Boca Tauce-től leereszkedés az TF-38 úton Mirador de Los Poleos, majd Chio városkája irányába. Koraesti visszaérkezés hotelünkbe.

Éj El Médanoban

5. nap: San Miguel de la Palma szigete - és fővárosa, Santa Cruz de la Palma

Délelőtti behajózás a La Palma szigetére tartó óceánjáró kompra. A La Isla Bonita (Legszebb sziget - népszerű nevén) földrajzi és természeti viszonyainak rövid áttekintése a hajón. A világűrből lándzsahegy alakúnak látszó földdarab a szigetek legzöldebb, legdrámaibb domborzatú - és az óceánba legmesszebb sodródott tagja. Az állandóan fortyogó belső erők, felhők feletti csillagvizsgálók és hegyekre kapaszkodó ültetvények szubtrópusi birodalma. Megérkezés Santa Cruz de la Palma-ba, a sziget 16.000 fős fővárosába délután. Séta az óvárosban, történetekkel Mencey Tanausú, a szigetek guancsó királya korától - a spanyol banán, dohány és cukornád bárók világáig, s a XVI. századi Aranykorig, amikor a város a Spanyol világbirodalom harmadik legfontosabb kereskedelmi központja volt, Sevilla és Antwerpen után. Fotózás a leghíresebb venezuelai, kubai és perui stílusú palotáknál, látogatással a Tengerészeti Múzeumban (Museo Naval), illetve a Castillo de Santa Catalina és Castillo de la Virgen erődöknél, rövid emlékezéssel Sir Frances Drakre, a hozzá hasonló martalócokra, s tengeri kutyákra - akik anno megkísérelték a város kifosztását. Este szabad program a meseszép barokk óvárosban.

Éj Santa Cruz de la Palmán

6. nap: Playa Nogales és Los Tilos szubtrópusi tájain; Ron Aldea!

Reggeli után utazás a sziget vadregényes északi tájaira. Az óceáni panorámák fényképezése Mirador de la Playa de Nogales természetes kilátó teraszáról, majd aláereszkedés az azonos nevű, híres, kiépítetlen strandra. Séta, úszási lehetőség. Továbbutazás a San Bartolo panoráma-pihenőhöz, majd rövid szuptrópusi kanyargás a méregzöld hegyoldalak és banánligetek között a Los Tilos erdőségbe. Séta az elképesztően buja növényzetű kanyon aljában, a szivárványba öltöző vízesésig. Látogatás az El Charco Azul óceánnal összekötött, természetes medencéjénél. Iszogatás, strandolás, óceáni panorámával. Bármerre is jártunk eddig... 15:00-kor megérkezés a Ron Aldea Rum méltán nagyhírű, patinás lepárlójába és bemutató központjába. Kanári ,,rum szabadegyetem" kóstolással és vásárlási lehetőséggel. Visszaérkezés szállásunkra késő délután.

Éj Santa Cruz de la Palmán

7. nap: A gigászi kanári fenyő; Caldera de Taburiente; Csillagok közelében

Reggeli után utazás a Caldera de Taburiente Nemzeti Park látogatóközpontjába. A 10 km átmérőjű (!) 2.000 m fölé tornyosuló, több helyütt függőleges oldalfalakkal körbevett ,,üst" (a caldera spanyol jelentése: üst, tál) minden vulkáni caldera névadója. Az információs központ nagyszerűen mutatja be a 2 millió évvel ezelőtti, 20 km átmérőjű óriás pajzsvulkán kitörését - s annak napjainkig történő átalakulását. Utazás a caldera déli peremére. Séta a fenyvesekben a Mirador de Los Roques kilátóhoz, illetve erőnktől, hangulatunktól függően a Mirador Lomo de las Chozas kilátóhoz. Látogatás Brena Altában, a Puro Palmero Múzeumban, a szivarkészítés ,,kincsestárában". Ismerkedés La Palma - és Földünk szivarjaival. Üzemlátogatás a Julio szivarműhelyben, vásárlási lehetőséggel. Utazás Los Alamos-on keresztül Fuente Olén kanári fenyő erdőségeibe. 2-3 ponton rövid séták az óriási, ,,óceáni mamutfenyők" között. Felkapaszkodás a Caldera de Taburiente égi gerinceire. Könnyű túra a 2.351 m magas Pico de la Cruz vidékén, majd megérkezés a 2.426 m magas Roque de los Muchacos csúcsához, az Európai Unió, s talán Földünk legnagyobb csillagvizsgáló teleszkópjaihoz. A felhőkön, s ,,Földön túli" táj legnagyobb létesítményeinek fotózása (William Herschel, Gran Telescopio Canario... stb), majd a ,,nap úszásának" fotózása - felülről (!). ,,Aláereszkedés" az esti
órákban.

Éj Santa Cruz de la Palmán


8. nap: A Vulkánok Útja; Hol van ez a Cumbre Vieja?

Reggeli indulás a Refugio El Pilar erdőibe. 5-6 órás séta a Pico Birigoyo vulkán környezetében, kedvünktől és erőnktől függően. Ismertető a Ruta de los Volcanes, magyarul a Vulkánok Útja vonulatairól, krátereiről, az itt látható egyedi természeti értékekről. Séta a 2021-ben híressé vált Cumbre Vieja vulkán irányába, ,,krátertől - kráterig". Séta közben emlékezés a 2 évvel ezelőtti hisztérikus médiareakciókról és ostoba ,,hírekről". Tarisznyás piknik, jó látási viszonyok esetén életre szóló panorámákkal. Délutáni leutazás Porís de Candelaira óceáni barlang ,,kalózfészkébe". A bátrabbaknak úszás. Séta és szabadidő Playa Puerto de
Tazacorte fekete homokos strandján, vásárlási lehetőséggel, szabadidővel. Koraesti visszautazás Santa Cruz de la Palmára.

Éj Santa Cruz de la Palmán

9. nap: A Nyugati partok melege; Punta de Fuencaliente banánerdői

Utazás La Palma nyugati partjain, rövid időzéssel Puerto Naos igen kellemes óceánpartján. Látogatás az Ecofinca Platanológico trópusi-szubtrópusi bemutató ültetvényén. Lejutás délre, Fuencaliente de La Palma városkájába. Bepillantás a San Antonio vulkán kürtőjébe, a Teneguía vulkán piramisának fényképezésével. Az 1949. és 1971. évi kitörések körülményeinek megismerése a látogató központban. Aláereszkedés Fuencaliente óceánparti banán ültetvény erdőibe. Spontán látogatás egy ültetvényen - talán vásárlási lehetőséggel. Séta a Punta de Fuencaliente-fok ma is működő só-lepárlójában, illetve műemlék világítótornyánál. Rövid szabadidő La Palma lándzsájának hegyén, majd visszautazás a keleti partvidéken, esti érkezéssel szállásunkra. 

Éj Santa Cruz de la Palmán

10. nap: Hajózás Tenerifére

Elhajózás menetrendtől függően Tenerife szigetére. Partot érés után utazás a sziget É-nyugati vidékén, az egyedülálló hegyi világáról híres El Teno-ban. Aláereszkedés a hajmeresztően festői szépségű Masca hegyi falujába. Rövid séta és szabadidő a falucskában, majd a felkapaszkodó szerpentinek legszebb pontjain. Séta Buena Vista Del Norte óceánpartján a Punta de la Gaviota óriási óceáni szikláinak látványával. Kora délutáni érkezés Garachico óceánparti műemlék városkájába. Séta a középkori utcákon, látogatással néhány kolostor udvaron és az óceáni erődnél. Közös séta La Oratava gyarmati stílusú óvárosában, a legszebb kertek és öreg magánpaloták fotózásával. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj El Médanoban

11-12. nap: Átmeneti búcsú Makaronéziától...

Kései kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, strandolás az óceánparton vagy a Costa Adeje üzletsorain. (Indulás előtt hideg vizes zuhanyzás, átöltözés lehetséges.) Rövid utazás a nemzetközi reptérre, megérkezés délután 17:00 órakor. Elrepülés Budapestre 18:55-kor, megérkezéssel a Liszt Ferenc repülőtérre éjszaka, 01:00 órakor.

Miért éppen

Balzsamosan kellemes klímája, a szinte örökkön ragyogó nap és nagyszerű partjai tették világszerte ismertté az Atlanti-óceán legfelkapottabb nyaralóparadicsomát. Talán egy kicsit "túlságosan is felkapott", vagy "túlságosan is nyaralási nagyüzem" - hallani olykor a mindenhová eljutó hírnév által táplált kritikákat is. Milyen hát igazából ez az óceáni szigetvilág? Milyenek a hátország erődszerű magashegységei, szubtrópusi köderdői, nemzeti parkjai és ültetvényei? Egyáltalán, miért olyan "aránytalanul magas" itt az UNESCO világörökségi védelem alatt álló területek aránya? Kiscsoportos körutazásunk a Kanári-szigetek legérintetlenebb tájaira vezet. Az óriásfenyők, a párában rejtőzködő ,,bűvös" erdők", a zöld több mint 50 árnyalatának meglepően ismeretlen világába. A 3 legzöldebb szigeten át, óceáni hajózásokkal, fürdőzésekkel, számos vulkánt feltárva - s majd mindig távol a nyaralóövezetek turista forgatagától. Hagyományainkhoz hűen, a spanyol földrajzi felfedezések korának
is módszeresen utánajárunk - San Cristóbal de la Laguna katedrálisától - a szépséges Beatriz de Bobadilla kormányzóasszony hálószoba titkaiig... S persze megkóstoljuk a Kubából, Venezuelából hazatért dúsgazdag ültetvényesek rum- és szivar különlegességeit is.

x A legzöldebb Kanári-szigetek ***

Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 64 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  164 000 Ft
 • Félpanziós felár
  68 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 1 db max. 20 kg-s feladható poggyásszal
  (melynek értéke: kb. 209.000 Ft)
 • a szállásokat
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a kompjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
Szállás neve: A legzöldebb Kanári-szigetek ***

A legzöldebb Kanári-szigetek *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

 • a belépőjegyeket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 64 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  164 000 Ft
 • Félpanziós felár
  68 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 1 db max. 20 kg-s feladható poggyásszal
  (melynek értéke: kb. 209.000 Ft)
 • a szállásokat
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a kompjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Fakultatív Vacsora (Kanári-szigetek) (Étkezési felár) 68.000 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A legzöldebb Kanári-szigetek ***

A legzöldebb Kanári-szigetek ***

Spanyolország, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife

Útazonosító: 170682

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A legzöldebb Kanári-szigetek ***

A legzöldebb Kanári-szigetek ***

Spanyolország, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife

Útazonosító: 170682

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!