Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Ft-tól/fő 2.144.000
Időpont: 2023.11.06 - 11.22
Legjobb ár: 2.144.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.11.06 - 11.22

Tartson velünk a Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 17 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.144.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 17 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:173051

Dél-Afrika körutazás - Miért éppen ide?

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet Zambián, Zimbabwén és Botswanán keresztül a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba, majd meglátogatjuk Szváziföldet és a Lesothói Királyságot. A programunkat tengerparti pihenéssel zárjuk Dél-Afrika közkedvelt üdülőhelyén, Durbanben. 

Programok

1.nap Budapest > Dubai > Fokváros
Indulás Budapestről a délutáni órákban, utazás 1 átszállással Fokvárosba.

2.nap Fokváros
Érkezés Fokvárosba a déli órákban, majd transzfer a szállodába. Fokváros központi magja viszonylag kicsi, akár szabad szemmel is átlátható, így könnyen lehet tájékozódni. Fokvárosban a természeti látványosságok mellett az építészeti stílusok, művészet, képzőművészet, történelmi múzeumok gazdag kínálatával találkozunk. Buszos és gyalogos túra során felfedezzük a városközpontot a Maláj negyedet a Bo Kaap lapostetős élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe a Company Botanikus Kertbe és kívülről megnézzük a Parlament épületét. Megtekintjük a Tábla Hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Továbbutazunk a Signál Hegyhez, amely tetejéről megcsodáljuk a gyönyörű kilátást a városra, az Atlanti - Óceánra és a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott.

Szállás: Fokváros

3.nap Fokváros > Jóreménység foka
A szállodában elfogyasztott reggelit követően egész napos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük Afrika legdélebbi csúcsát. Az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk Hout Baybe. Kihajózunk a Duiker Fóka Szigetre, ahol több ezer fóka él. Továbbutazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén Chapman's Peak sziklába vájt kanyargos festői viadukt úton. A Jóreménység foka Nemzeti Park bejáratát elhagyva ameddig a szemem ellát, próteacserje borítja a vidéket. Természetesnek, egyszerűnek látszik minden az érintetlen tájban. Jóreménység foka Természetvédelmi Terület kb. 8000 hektáros szavannás vidék. Beláthatatlan, hatalmas, hegyvidékes terület, amelyet az Indiai-óceán és az Atlanti-óceán sziklás partszakasza határol. Állatvilágában megtalálhatóak zebrák, antilopfajták, fokföldi fókák, több mint 160 fajta madár, mint strucc, fekete sas, albatrosz, kormoránok. Jóreménység foka táblánál megállunk egy rövid fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán festőien szép találkozását. Utunkat Simon's Town érintésével folytatjuk a Kirstenbosch Botanikus kertbe. Túránk befejezéseként visszautazunk a fokvárosi szállodába a szép fekvésű Fish Hoek, Muizenberg városokon keresztül.

Ellátás: reggeli

Szállás: Fokváros

4.nap Fokváros > Stellenbosch > Johannesburg
Reggeli a hotelben, majd félnapos borvidék túrára indulunk. A hegyek és szőlőültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. A Lanzerac Borkuria lenyűgöző történelemmel rendelkezik, 1692-ben alapították. Megnézzük a Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19. századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Transzfer a fokvárosi reptérre majd repülés Johannasburgba. Megérkezés Johannesburgba, transzfer a hotelbe.

Ellátás: reggeli

Szállás: Johannesburg

5.nap Johannesburg > Viktória-vízesés (Zimbabwe) > Livingstone (Zambia)
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, majd Johannesburgból Zimbabwébe (Viktória-vízesés) repülünk. Érkezést követően kirándulást teszünk a Viktória-vízeséshez (zimbabwei oldalon). A világ hét természeti csodájának egyike, a Viktória vízesés egy hatalmas, 1,5 km széles vízfüggöny, amely 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. Percenként mintegy 550 millió liter víz zúdul le a peremén, ami lenyűgöző látványt nyújt. A vízesést egy buja esőerdő veszi körül, amelyet egész évben a vízesés dübörgése által keltett vízpermet tart fenn. Olyan növényfajok élnek itt, amelyeket Afrikában máshol ritkán látni. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel a Világ 7 csodája között számon tartott vízesést. Az itt élő Kolobe törzs csak Mosi-oa-Tunya-nak vagy a "Füst, amely mennydörög" -nek hívja. Túra után átutazunk Zambiába, majd transzfer a szállodába.

Ellátás: reggeli

Szállás: Livingstone

6.nap Livingstone > Chobe Nemzeti Park (Botswana) > Livingstone
Büféreggelit követően egész napos szafarin vehetünk részt a Chobe Nemzeti Park területén. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma és híres az itt élő elefántok számáról. A Chobe folyó lustán folyik a Caprivi ártereken keresztül és menedéket nyújt a hatalmas bivaly és elefántcsordáknak, zebráknak, gnúknak és impaláknak, amelyeket szorosan követnek a ragadozók, köztük az oroszlán, a hiéna, a megfoghatatlan leopárd és a ma már ritka vadkutya falkája. A program kora reggel kezdődik négykerék meghajtású terepjárón vadlessel. Botswana Chobe Nemzeti Park Szafari, amely a legnagyobb nemzeti parkja Botswanának. A csodálatos Nemzeti Park csak kb. 2 órára található Livingstontól. A Chobe folyó mentén hatalmas zebra, elefánt, impala, oroszlán és hiéna csordákat láthatunk. Madárvilága egyedülálló. A szafari után büféebéd. Délután hajóra szállunk és a Zambézi folyón folytatjuk a szafarit, ahol láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefánt csordákat. A fakultatív program ára: 79.000 Ft/fő, mely tartalmazza a nemzeti park belépőt, a transzfereket, a szakképzett vadőr vezetőt, ebédet, transzfer határátkelés Zambia-Botswana-Zambia.

Ellátás: büféreggeli

Szállás: Livingstone

7.nap Livingstone > Zambézi folyó > Livingstone
Reggeli után pihenés a szállodában, vagy választható helikopteres sétarepülés a Viktória-vízesés felett. Délután naplemente hajókirándulás a Zambézi folyón, a David Livingstone hajón a Long Island és a Mosi-oa-Tunya Park mentén. A Zambézi folyó két partján láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat.  A hajó méltóságteljesen lassan halad, útját a naplemente koronázza meg, ahogyan eltűnik a vöröslő a horizonton. A hajóút során snack falatokat és italokat szolgálnak fel. Kikötés után visszatérés a szállodába.

Ellátás: büféreggeli

Szállás: Livingstone

8.nap Livingstone > Zimbabwe > Krüger Nemzeti Park
Reggelit követően transzfer a zimbabwei repülőtérre, majd repülés Nelspruitba. Megérkezés után utazás a Chimp Edenbe, amelyet Jane Goodall alapított. A Chimp Eden 2006-ban jött létre, és Dél-Afrika első és egyetlen csimpánz menhelye. A JGI csimpánz menhely az oktatás és az ökoturizmus révén közelebb hozza a csimpánzok világát az emberiséghez. A Chimp Edenben élő csimpánzok szerencsések, mert kockázatmentes környezetben élik életüket és megkapják a szükséges figyelmet ahhoz, hogy felépüljenek az őket ért traumából. A csimpánzok félig vadon élő ketrecekben töltik napjaikat, és csoporttagként normális társas interakciókat és viselkedési mintákat mutatnak. A túra után transzfer a szállásra, majd büfévacsora.

Ellátás: reggeli, büfévacsora

Szállás: Krüger Nemzeti Park közelében

9.nap Krüger Nemzeti Park
Reggeli a hotelben, majd egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is. Krüger Nemzeti Park az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000 km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága.

Ellátás: reggeli, büfévacsora

Szállás: Krüger Nemzeti Park közelében

10.nap Krüger Nemzeti Park > Mozambik > Krüger Nemzeti Park
A hotelben elfogyasztott reggelit követően egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt Mozambikba (Maputoba). Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist, a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet 1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Park mellé. A fakultatív program ára: 69.000 Ft/fő. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni! A program ára az ebédet nem tartalmazza.

Ellátás: reggeli, büfévacsora

Szállás: Krüger Nemzeti Park közelében

11.nap Krüger Nemzeti Park > Szváziföld
Reggelit követően felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában és a legkisebb dél-afrikai állam. Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradicionális kézműves műhelyek, hagyományőrző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven. Meglátogatunk egy gyertyagyárat és üvegkészítő üzemet.

Ellátás: reggeli

Szállás: Szváziföld

12.nap Szváziföld > Durban (Umhlanga Rocks)
Reggeli a szállodában majd transzfer Swaziland Zuluföldön keresztül Umhlanga Rockba. Utunk során betekintést nyerünk a Zwázi emberek, a zulu kultúra és építkezés hagyományaiba. Láthatunk ananászültetvényeket, erdőket és kunyhókban élő törzsi helyi lakosokat.

Ellátás: reggeli

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

13.nap Durban
Reggelit követően szabadidő, majd félnapos városnéző túra keretén belül felfedezzük Durban legszebb látnivalóit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart. Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória rakparton, megnézzük többek között a kikötőt. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.

Ellátás: reggeli

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

14.nap Durban > Sani-Pass Lesotho > Durban
Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program keretén belül részt vehetünk egy egész napos Sani-Pass Lesotho kiránduláson. Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba. A fakultatív program ára: 69.000 Ft. (A program ára az ebédet és a vízum díját nem tartalmazza.) Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a lesothoi határon való átkelést nem tudjuk garantálni, az aktuális határrendészeti intézkedésektől függ!

Ellátás: reggeli

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

15.nap Durban
Reggelit követően egész napos szabadidő a tengerparton. Dél-Afrikában, a Durban melletti Umhlanga Rocks nevű város közkedvelt turista üdülőhely, amely olyan, mint egy ékszerdoboz, tele szebbnél szebb természeti kincsekkel. Romantikus szépségéhez hozzátartozik, hogy arany színű homokos a partszakasza és buja szubtrópusi növényzet, pálmafák, egzotikus színes virágok fogadják az ide érkezőt. A város népszerűségét mutatja, hogy Dubaira emlékeztető csupaüveg felhőkarcolók nőttek ki villámgyorsasággal az elmúlt 10 év alatt Umhlanga Rockson. Ezzel a fejlődéssel egy időben éttermek, kávézók, bárok, új bevásárló központok nyíltak, megbolygatva az addig Csipkerózsika álmát alvó városka mindennapjait. Umhlanga Rocks most egy új top modern városrésszel és mellette a régi luxus villanegyeddel rendelkezik.

Ellátás: reggeli

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

16.nap Durban > Dubai > Budapest
Reggeli a hotelben majd pihenés a tengerparton, ezt követően transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre 1 átszállással.

17.nap Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4-5* szállodákban, reggelivel
 • 3 vacsora az 8-10. napokon
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és belső repülőjegyek + illetékek kb. 535.000 Ft/fő
 • Chobe Nemzeti Park szafari fakultatív program 79.000 Ft/fő (min. 12 fő esetén)
 • Mozambik fakultatív program 69.000 Ft/fő (min. 12 fő esetén)
 • Sani Pass Lesotho fakultatív program 69.000 Ft/fő (min. 12 fő esetén)
 • Vízumok kb. 110.000 Ft/fő (irányár)
 • Félpanziós ellátás (kivéve a hazautazás napján)  129.000 Ft/fő  
 • storno + BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló 

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!
*A programban feltüntetett árak 1 EUR = 390 HUF, 1 USD = 360 HUF, 1 ZAR = 19 HUF árfolyamig érvényesek!
*A fakultatív programok árai minimum 12 fő részvétele esetén érvényesek. 

Tervezett menetrend:

06NOV  BUDAPEST DUBAI 1510 2320  
07NOV  DUBAI CAPETOWN 0355 1145  

21NOV  DURBAN DUBA 1910 0530+1
22NOV  DUBAI BUDAPEST 1035 1335  

09NOV CAPETOWN JOHANNESBURG 1715 1915
10NOV JOHANNESBURG VICTORIA FALLS 1050 1225
13NOV VICTORIA FALLS NELSPRUIT 1030 1215

Szállás

Fokváros: City Lodge Waterfront 3*sup
https://clhg.com/hotels/180/City-Lodge-Hotel-Victoria-and-Alfred-Waterfront-3

Johannesburg: Garden Court vagy Tambo 3*
https://www.southernsun.com/garden-court-or-tambo-international-airport

Zambia Livingstone: Protea Livingstone 3*
https://www.marriott.com/en-us/hotels/lvili-protea-hotel-livingstone/overview/?scid=f2ae0541-1279-4f24-b197-a979c79310b0

Krüger Nemzeti Park: Pestana Kruger Lodge 4*
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge

Szváziföld: The Royal Villas 5*
https://www.royalvillas.co.sz/

Durban Umhlanga Rocks: Beverly Hills Hotel 5*
https://www.southernsun.com/beverly-hills

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik
Szállás neve: Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Félpanzió felár 129.000 Ft/fő
 2. nemzetközi és belső repülőjegyek + illetékek kb. 535.000 Ft/fő
 3. Vízumok kb. 110.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 173051

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Dél-Afrika-Zambia-Zimbabwe-Botswana-Szváziföld-Mozambik

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 173051

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!