Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Ft-tól/fő 1.621.000
Időpont: 2024.02.17 - 02.29
Legjobb ár: 1.621.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.02.17 - 02.29
További árak és időpontok

Tartson velünk a Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.621.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:173896

Kalandozás az Arab- félsziget két misztikus királyságában

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Jordánia:

- Jordánia az elmúlt időszakban jelentősen lazított a belépési tartózkodási feltételeken és járványügyi szabályokon. Az országba történő belépésnek nincsenek már COVID-dal kapcsolatos feltételei, eltörölték a kötelező előzetes regisztrációt és a kötelező COVID-ra is kiterjedő utasbiztosítást is!

 

Szaúd-Arábia:

2022. március 5-től Szaúd-Arábia eltörölte a beutazáshoz szükséges PCR-tesztkötelezettséget. Az országban a következő  lehet PCR-tesztet készíttetni, ha szükséges, a Tawakkalna app-on vagy a helyszínen való időpontfoglalással.

 

A Szaúd-arábiai Királyság által elfogadott COVID-19 elleni védőoltások a következők:

- 2 adag Pfizer BioNTech vagy Comirnaty

- 2 adag Oxford AstraZeneca vagy Covishield vagy SK Bioscience vagy Vaxzevria

- 2 adag Moderna vagy Spikevax

- 1 adag Johnson&Johnson (Janssen)

- 2 adag Sinopharm ÉS 1 adag emlékeztető oltás a négy Szaúd-Arábiában (Pfizer BioNTech,AstraZeneca,Moderna,Johnson&Johnson) elfogadott koronavírus védőoltásból

- 2 adag Sinovac ÉS 1 adag emlékeztető oltás a négy Szaúd-Arábiában (Pfizer BioNTech,AstraZeneca,Moderna,Johnson&Johnson) elfogadott koronavírus védőoltásból

- Más COVID-19 védőoltást az ország nem fogad el a védettség igazolására. 

 

 

Tervezett program:

 

1.nap: Budapest - Amman - Nébó-hegy - Madaba

Elrepülés Budapestről Amman irányába. Érkezés után informális városnézés Ammanban. Utazás a Nébó-hegyhez, ahonnan Mózes tekintett az Ígéret Földjére. A hegy tetejéről megcsodálhatjuk a Jordán-völgyet, Jerikót és a Holt-tengert is. Továbbutazás Madaba felé. Vacsora. Szállás Madabában.

 

2.nap: Madaba - Petra

Reggeli, majd Madaba, a ,,mozaik város" felfedezése, ahol a Szent György templomot tekintjük meg. Itt található a híres 6. századi mozaiktérkép a bibliai világ szent helyeivel: többek között a Szentföldet és legfőképpen Jeruzsálemet mutatja be. Továbbutazás Petra felé. Vacsora. Szállás Petrában.

 

3.nap: Petra - Wadi Rum

Reggeli, majd kirándulás a romvárosba, melyet 2007-ben a Világ 7 Új Csodája közé választottak. A rózsaszín sziklába vájt várost több mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, akik Arábia kereskedelmi útvonalait az ellenőrzésük alatt tartották. Átsétálunk a város bejáratán, a ,,Siq"-en, amely egy egy kilométer hosszan elnyúló természetes hasadék a hegy oldalában. Megnézzük a királyok síremlékét és a Homlokzatok utcáját.  Továbbutazás Wadi Rum felé. Vacsora. Szállás Wadi Rumban.

 

4.nap: Wadi Rum - Tabuk (Szaúd-Arábia)

Reggeli, majd Wadi Rum felfedezése, ahol egy dzsip túrán veszünk részt. A szél fodrozta homoktengerből kiemelkedő kisebb-nagyobb sziklaszigetek között szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Így nem csoda, hogy sokak szerint a világ legszebb sivatagi tája és egyáltalán nem véletlen, hogy a Hold-völgyének hívják. Aki ellátogat a Wadi Rum-ba, az egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Tovább utazás Tabuk felé. Vacsora. Szállás Tabukban.

 

5.nap: Tabuk - Nagy Kanyon

Reggelit követően első megállónk az ősi Madyan föld és Szaúd-Arábia legvarázslatosabb tartományának bemutatásaként a vadonatúj Tabuk Múzeumban, amely az egykori Hajaz Vasút állomásán épült fel (az Arábiai Lawrence című filmben találkozhattunk vele). A város egy másik nevezetessége a török erőd, amely szintén múzeumnak ad otthont. Délután ellátogatunk Szaúd-Arábia egyik lenyűgöző természeti csodájához, egy mély kanyonhoz, amelyet az Arábia Grand Kanyonjának is neveznek. Innen továbbhaladunk a Ruwafa fennsíkra, ahol a rómaiak emeltek templomot, melyet ősi feliratok vesznek körül. Visszautazás Tabukba, vacsora, szállás Tabukban.

 

6.nap: Tabuk - Al Ula

Reggeli a szállodában. Továbbutazás Al Ula ősi városa felé. Al Ula fontos megállóhely volt az Omán és Egyiptom felé irányuló Tömjénút néven is emlegetett kereskedelmi útvonalon. Utunk a történelmi jelentőségű Hijaz vasútvonalat követi, mely Medinát kötötte össze Damaszkusszal, majd végül egészen Isztambulig elért. A Hijaz vasutat az ottománok építették a 20. század elején, hogy gyorsabbá tegyék a Mekkába vezető utat a zarándokok számára. Rövid ideig volt csak használatban, ugyanis az I. VH alatt, a török uralom elleni felkelés során Arábiai Lawrence arab szövetségeseivel robbantásokat hajtott végre a vasútvonalon. Útközben megállunk Buwayr és Muduraj ma már elhagyatott, kísérteties hangulatú állomásainál, melyek ennek a fortyogó és sokszor véres időszaknak a mementói. Következő megállónk Khaybar ősi városa, mely Szaúd-Arábia egyik legjobb állapotban fennmaradt ősi oázisa. A várost egy új-babiloni szövegben is megemlítik annak okán, hogy Kr. e 552-ben Nabú-naid, Babilónia utolsó királya elfoglalta Khaybart. Érkezés Al Ula körzetébe a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Al Ula körzetében.

 

7.nap: Al Ula

Reggeli után dzsipekbe szállunk, hogy meglátogassuk Al Ula ősi oázisát, melyet - a kutatók által vizsgált sziklafaragások tanúsága szerint - kb 7000 évvel ezelőtt kezdtek benépesíteni az ide vándorlók. A Kr.e. 1. évezred során Dedan városa emelkedett ki és fejlődött ezen a helyen, köszönhetően a Tömjénúton elfoglalt stratégiai helyzetének. Innen fejlődött ki később az egyik legrégebbi arábiai királyság, melynek uralma mai Tabuk és Madinah tartományokig terjedt. Utunk lenyűgöző sziklaképződmények és ember alkotta monolitok mellett vezet. A Kr.e. 1. század folyamán Petrából érkező nabateusok telepedtek le a Dedan melletti Al-Hijrban, ahol 94 monumentális síremléket építettek, melyek nagyon hasonlóak a Petrában találtakhoz. A nap folymán bejárjuk az oázist és környékét számos megállóval, hogy megcsodálhassuk ennek a régmúlt világnak az emlékeit. Vacsora, szállás Al Ula körzetében.

 

8.nap: Al Ula - Medina

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Medina irányába. Utunk a sivatagon át vezet, ahol felkeressük a látványos Al Waba krátert. A kráter egy vulkáni kitörés nyomán jött létre, érdekessége, hogy egy sómező (nátrium foszfát) található a közepén. Folytatjuk utunkat, a délutáni órákban érkezünk az egyik legnagyobb vallási jelentőséggel bíró városba, a szent városként is nevezett Medinába. Városnézés a nem muzulmánok számára is látogatható területen (a Medina központjában található Próféta Mecsetet nem muzulmán nem közelítheti meg). Napunkat az Uhud hegyen zárjuk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Vacsora, szállás Medinában.

 

9.nap: Medina - Ta'if

Reggeli a szállodában, majd a hegyek felé vesszük az irányt. Utazás az Al-Sarawat hegység részét képező, Mekka fölé magasodó Hada hegységben található Ta'if városába. A város különlegessége gazdag zöld vegetációja és kedvező éghajlata, mely a nyári hónapokban az alacsonyabban fekvő területekhez képest sokkal kellemesebb hőmérsékletet biztosít, emiatt lett kedvelt nyári úticél. A hegyvonulatok lenyűgöző látványát rózsaültetvények teszik még különlegesebbé. Közel kétezer ültetvényen több millió rózsát nevelnek, ezért a várost Szaúd-Arábia rózsakertjének is nevezik. Felkeressük a Sharif Múzeumot, ahol a régi szaúdi mindennapokkal ismerkedhetünk meg. A múzeum tulajdonosa, Al-Sharif Ali Bin Malbas közel 30 éve járja az országot, hogy felkutassa a tradicionális szaúdi használati tárgyakat, műkincseket, amik aztán a múzeumban kiállításra kerülnek. Délután az Alhada felvonóról a magasból is szemügyre vehetjük a fenséges hegyvonulatokat. Vacsora, szállás Ta'ifban.

 

10.nap: Ta'if  - Jeddah

Reggeli, majd indulás Jeddah városa felé. Elkezdjük a közel 3000 éves múlttal rendelkező város felfedezését, mely ma az ország egyik jelentős gazdasági és turisztikai központja. Városnézésünk során elhaladunk az Al Rahmah Mecset mellett, majd meglátogatjuk a Vörös-tenger partján elhelyezkedő Úszó Mecsetet, ezt az egykupolás építészeti remekművet, mely szó szerint a vízen nyugszik. A mecset udvaráról zavartalan kilátás nyílik a végtelen tengerre. Felkeressük Jeddah közkedvelt tengerparti szabadidő központját, a 30 km hosszan elnyúló, pálmafákkal övezett tengerparti sétány számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az itt élő emberek számára. Itt található Fahad király szökőkútja, melyet a világ legmagasabb szökőkútjaként tartanak számon. Vacsora, szállás Jeddah-ban.

 

11.nap: Jeddah

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk Jeddah felfedezését. A nap során ellátogatunk az Abdul Raouf múzeumba, ahol nemcsak a helyi, hanem az egész arab világ örökségét megismerhetjük. Felkeressük Jeddah óvárosát: séta a különleges hangulatot árasztó Al-Balad városrészben, a tradicionális arab építészeti elemeket felvonultató régi házak között. Sétánk során elhaladunk a régi piac mellett, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba. Felkeressük a Nassif Házat, az óváros egyik nagyon szépen felújított épületét, melyet 1881-ben Jeddah akkori kormányzója, Sheikh Omar Effendi Nassif számára építettek. Látogatásunk során bepillanthatunk az egykori szaudi előkelőségek életébe. Felkeressük a régi aranypiacot, ahol gyönyörűen megmunkált ékszerek kápráztatják el a látogatót. Az Óváros felfedezését az 1784-ben épült Ukash mecset meglátogatásával zárjuk, mely Jeddah második legrégebbi mecsete. Vacsora, szállás Jeddah-ban.

 

12.nap: Jeddah...

Reggeli, majd szabadidő. Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés átszállással Budapest felé. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

13.nap:... Budapest

Érkezés menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Petra

-        Wadi Rum

-        Jeddah történelmi része

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 255 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés légkondicionált külön busszal, dzsippel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas félpanziós ellátással

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető

 

x Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***
Szállás neve: Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Útlemondási biztosítás
  2. Vízum és ügyintézési díj 40.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 173896

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 173896

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!