Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kalandozás az Arab- félsziget két misztikus királyságában

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.08.01.):

Jordánia:

- Jordánia az elmúlt időszakban jelentősen lazított a belépési tartózkodási feltételeken és járványügyi szabályokon. Az országba történő belépésnek nincsenek már COVID-dal kapcsolatos feltételei, eltörölték a kötelező előzetes regisztrációt és a kötelező COVID-ra is kiterjedő utasbiztosítást is!

 

Szaúd-Arábia:

2022. március 5-től Szaúd-Arábia eltörölte a beutazáshoz szükséges PCR-tesztkötelezettséget. Az országban a következő  lehet PCR-tesztet készíttetni, ha szükséges, a Tawakkalna app-on vagy a helyszínen való időpontfoglalással.

 

A Szaúd-arábiai Királyság által elfogadott COVID-19 elleni védőoltások a következők:

- 2 adag Pfizer BioNTech vagy Comirnaty

- 2 adag Oxford AstraZeneca vagy Covishield vagy SK Bioscience vagy Vaxzevria

- 2 adag Moderna vagy Spikevax

- 1 adag Johnson&Johnson (Janssen)

- 2 adag Sinopharm ÉS 1 adag emlékeztető oltás a négy Szaúd-Arábiában (Pfizer BioNTech,AstraZeneca,Moderna,Johnson&Johnson) elfogadott koronavírus védőoltásból

- 2 adag Sinovac ÉS 1 adag emlékeztető oltás a négy Szaúd-Arábiában (Pfizer BioNTech,AstraZeneca,Moderna,Johnson&Johnson) elfogadott koronavírus védőoltásból

- Más COVID-19 védőoltást az ország nem fogad el a védettség igazolására. 

 

 

Tervezett program:

 

1.nap: Budapest - Amman - Nébó-hegy - Madaba

Elrepülés Budapestről Amman irányába. Érkezés után informális városnézés Ammanban. Utazás a Nébó-hegyhez, ahonnan Mózes tekintett az Ígéret Földjére. A hegy tetejéről megcsodálhatjuk a Jordán-völgyet, Jerikót és a Holt-tengert is. Továbbutazás Madaba felé. Vacsora. Szállás Madabában.

 

2.nap: Madaba - Petra

Reggeli, majd Madaba, a ,,mozaik város" felfedezése, ahol a Szent György templomot tekintjük meg. Itt található a híres 6. századi mozaiktérkép a bibliai világ szent helyeivel: többek között a Szentföldet és legfőképpen Jeruzsálemet mutatja be. Továbbutazás Petra felé. Vacsora. Szállás Petrában.

 

3.nap: Petra - Wadi Rum

Reggeli, majd kirándulás a romvárosba, melyet 2007-ben a Világ 7 Új Csodája közé választottak. A rózsaszín sziklába vájt várost több mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, akik Arábia kereskedelmi útvonalait az ellenőrzésük alatt tartották. Átsétálunk a város bejáratán, a ,,Siq"-en, amely egy egy kilométer hosszan elnyúló természetes hasadék a hegy oldalában. Megnézzük a királyok síremlékét és a Homlokzatok utcáját.  Továbbutazás Wadi Rum felé. Vacsora. Szállás Wadi Rumban.

 

4.nap: Wadi Rum - Tabuk (Szaúd-Arábia)

Reggeli, majd Wadi Rum felfedezése, ahol egy dzsip túrán veszünk részt. A szél fodrozta homoktengerből kiemelkedő kisebb-nagyobb sziklaszigetek között szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Így nem csoda, hogy sokak szerint a világ legszebb sivatagi tája és egyáltalán nem véletlen, hogy a Hold-völgyének hívják. Aki ellátogat a Wadi Rum-ba, az egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Tovább utazás Tabuk felé. Vacsora. Szállás Tabukban.

 

5.nap: Tabuk - Nagy Kanyon

Reggelit követően első megállónk az ősi Madyan föld és Szaúd-Arábia legvarázslatosabb tartományának bemutatásaként a vadonatúj Tabuk Múzeumban, amely az egykori Hajaz Vasút állomásán épült fel (az Arábiai Lawrence című filmben találkozhattunk vele). A város egy másik nevezetessége a török erőd, amely szintén múzeumnak ad otthont. Délután ellátogatunk Szaúd-Arábia egyik lenyűgöző természeti csodájához, egy mély kanyonhoz, amelyet az Arábia Grand Kanyonjának is neveznek. Innen továbbhaladunk a Ruwafa fennsíkra, ahol a rómaiak emeltek templomot, melyet ősi feliratok vesznek körül. Visszautazás Tabukba, vacsora, szállás Tabukban.

 

6.nap: Tabuk - Al Ula

Reggeli a szállodában. Továbbutazás Al Ula ősi városa felé. Al Ula fontos megállóhely volt az Omán és Egyiptom felé irányuló Tömjénút néven is emlegetett kereskedelmi útvonalon. Utunk a történelmi jelentőségű Hijaz vasútvonalat követi, mely Medinát kötötte össze Damaszkusszal, majd végül egészen Isztambulig elért. A Hijaz vasutat az ottománok építették a 20. század elején, hogy gyorsabbá tegyék a Mekkába vezető utat a zarándokok számára. Rövid ideig volt csak használatban, ugyanis az I. VH alatt, a török uralom elleni felkelés során Arábiai Lawrence arab szövetségeseivel robbantásokat hajtott végre a vasútvonalon. Útközben megállunk Buwayr és Muduraj ma már elhagyatott, kísérteties hangulatú állomásainál, melyek ennek a fortyogó és sokszor véres időszaknak a mementói. Következő megállónk Khaybar ősi városa, mely Szaúd-Arábia egyik legjobb állapotban fennmaradt ősi oázisa. A várost egy új-babiloni szövegben is megemlítik annak okán, hogy Kr. e 552-ben Nabú-naid, Babilónia utolsó királya elfoglalta Khaybart. Érkezés Al Ula körzetébe a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Al Ula körzetében.

 

7.nap: Al Ula

Reggeli után dzsipekbe szállunk, hogy meglátogassuk Al Ula ősi oázisát, melyet - a kutatók által vizsgált sziklafaragások tanúsága szerint - kb 7000 évvel ezelőtt kezdtek benépesíteni az ide vándorlók. A Kr.e. 1. évezred során Dedan városa emelkedett ki és fejlődött ezen a helyen, köszönhetően a Tömjénúton elfoglalt stratégiai helyzetének. Innen fejlődött ki később az egyik legrégebbi arábiai királyság, melynek uralma mai Tabuk és Madinah tartományokig terjedt. Utunk lenyűgöző sziklaképződmények és ember alkotta monolitok mellett vezet. A Kr.e. 1. század folyamán Petrából érkező nabateusok telepedtek le a Dedan melletti Al-Hijrban, ahol 94 monumentális síremléket építettek, melyek nagyon hasonlóak a Petrában találtakhoz. A nap folymán bejárjuk az oázist és környékét számos megállóval, hogy megcsodálhassuk ennek a régmúlt világnak az emlékeit. Vacsora, szállás Al Ula körzetében.

 

8.nap: Al Ula - Medina

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Medina irányába. Utunk a sivatagon át vezet, ahol felkeressük a látványos Al Waba krátert. A kráter egy vulkáni kitörés nyomán jött létre, érdekessége, hogy egy sómező (nátrium foszfát) található a közepén. Folytatjuk utunkat, a délutáni órákban érkezünk az egyik legnagyobb vallási jelentőséggel bíró városba, a szent városként is nevezett Medinába. Városnézés a nem muzulmánok számára is látogatható területen (a Medina központjában található Próféta Mecsetet nem muzulmán nem közelítheti meg). Napunkat az Uhud hegyen zárjuk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Vacsora, szállás Medinában.

 

9.nap: Medina - Ta'if

Reggeli a szállodában, majd a hegyek felé vesszük az irányt. Utazás az Al-Sarawat hegység részét képező, Mekka fölé magasodó Hada hegységben található Ta'if városába. A város különlegessége gazdag zöld vegetációja és kedvező éghajlata, mely a nyári hónapokban az alacsonyabban fekvő területekhez képest sokkal kellemesebb hőmérsékletet biztosít, emiatt lett kedvelt nyári úticél. A hegyvonulatok lenyűgöző látványát rózsaültetvények teszik még különlegesebbé. Közel kétezer ültetvényen több millió rózsát nevelnek, ezért a várost Szaúd-Arábia rózsakertjének is nevezik. Felkeressük a Sharif Múzeumot, ahol a régi szaúdi mindennapokkal ismerkedhetünk meg. A múzeum tulajdonosa, Al-Sharif Ali Bin Malbas közel 30 éve járja az országot, hogy felkutassa a tradicionális szaúdi használati tárgyakat, műkincseket, amik aztán a múzeumban kiállításra kerülnek. Délután az Alhada felvonóról a magasból is szemügyre vehetjük a fenséges hegyvonulatokat. Vacsora, szállás Ta'ifban.

 

10.nap: Ta'if  - Jeddah

Reggeli, majd indulás Jeddah városa felé. Elkezdjük a közel 3000 éves múlttal rendelkező város felfedezését, mely ma az ország egyik jelentős gazdasági és turisztikai központja. Városnézésünk során elhaladunk az Al Rahmah Mecset mellett, majd meglátogatjuk a Vörös-tenger partján elhelyezkedő Úszó Mecsetet, ezt az egykupolás építészeti remekművet, mely szó szerint a vízen nyugszik. A mecset udvaráról zavartalan kilátás nyílik a végtelen tengerre. Felkeressük Jeddah közkedvelt tengerparti szabadidő központját, a 30 km hosszan elnyúló, pálmafákkal övezett tengerparti sétány számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az itt élő emberek számára. Itt található Fahad király szökőkútja, melyet a világ legmagasabb szökőkútjaként tartanak számon. Vacsora, szállás Jeddah-ban.

 

11.nap: Jeddah

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk Jeddah felfedezését. A nap során ellátogatunk az Abdul Raouf múzeumba, ahol nemcsak a helyi, hanem az egész arab világ örökségét megismerhetjük. Felkeressük Jeddah óvárosát: séta a különleges hangulatot árasztó Al-Balad városrészben, a tradicionális arab építészeti elemeket felvonultató régi házak között. Sétánk során elhaladunk a régi piac mellett, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapjaiba. Felkeressük a Nassif Házat, az óváros egyik nagyon szépen felújított épületét, melyet 1881-ben Jeddah akkori kormányzója, Sheikh Omar Effendi Nassif számára építettek. Látogatásunk során bepillanthatunk az egykori szaudi előkelőségek életébe. Felkeressük a régi aranypiacot, ahol gyönyörűen megmunkált ékszerek kápráztatják el a látogatót. Az Óváros felfedezését az 1784-ben épült Ukash mecset meglátogatásával zárjuk, mely Jeddah második legrégebbi mecsete. Vacsora, szállás Jeddah-ban.

 

12.nap: Jeddah...

Reggeli, majd szabadidő. Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés átszállással Budapest felé. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

13.nap:... Budapest

Érkezés menetrend szerinti járattal Budapestre.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Petra

-        Wadi Rum

-        Jeddah történelmi része

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 255 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés légkondicionált külön busszal, dzsippel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas félpanziós ellátással

- magyar nyelvű csoportkisérő idegenvezető

 

x Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 173896

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia - Szaúd-Arábia Nagykörút ***

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 173896

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!