Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Ft-tól/fő 2.080.000
Időpont: 2024.10.19 - 10.29
Legjobb ár: 2.080.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.19 - 10.29

Tartson velünk a „Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos” utazásra! A kiutazás repülővel történik Az utazás időtartama 11 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.080.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 11 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:181450

Leírás:

?  A két főváros: Bogota és Quito fő látványosságai
?  Egyszerre állhatunk az északi és a déli féltekén
?  Galápagos védett állat- és növényvilága
?  Közel 6.000 m magas vulkánok Ecuadorban

Kolumbia és Ecuador pazar kulturális látnivalóit is felülmúlja az a hihetetlen érzés, amikor ott áll az ember az Egyenlítő vonalán.
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - QUITO

Kora reggeli indulással átszállással utazunk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Szállás elfoglalása, majd a délután folyamán szabad­program.

2. NAP: QUITO

Ma a 2.850 m magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Körös-körül hegyvonulatok övezik a várost. Egyedülálló koloni­ális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség terét, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely arany díszíté­sei miatt talán a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal nevű emlékműhöz megyünk, ame­lyet a ,,Világ Közepének" is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

3. NAP: QUITO - COTOPAXI - RIOBAMBA

Reggeli után a Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi rétegvulkán, mely hófödte, 5.897 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb működő tűz­hányók között szerepel. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, ahol bennszülött közösség is él a mai napig. Útközben bámulatos a panoráma a mesés Andok vonulataira.

4. NAP: RIOBAMBA - CHIMBORAZO - CUENCA

Reggeli után kirándulni megyünk az egykor a Föld legmagasabb hegyének tartott Chimborazo vulkánhoz (6.268 m). Kb. 2.000 m magasságban túrázhatunk 200 m szintemelkedéssel, elké­pesztő látvány tárul elénk. Ezt követően Cuenca városába indu­lunk, és útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3.100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak.

5. NAP: CUENCA - GUAYAQUIL

Ezen a napon Ecuador harmadik legnagyobb városát, Cuencát fedezzük fel, mely a Világörökség része, és sokak szerint az ország legszebb városa. Igazi művészeti centrum, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a ,,Todos los Santos" rom­jait, a főteret a régi és az új katedrálissal, és betekintést nyerhe­tünk egy panamakalap-készítő gyárba. Ezután indulunk Ecuador legnagyobb városába, Guayaquilbe, amely az ország fontos kereskedelmi központja. Utunk során megpillantjuk az Ősi Inka utat. Elfoglaljuk szállásunkat, majd séta a belvárosban.

6. NAP: GUAYAQUIL - GALÁPAGOS

Ezen a napon elutazunk a Galápagos szigetekre, amik a rajtuk honos óriásteknősökről kapták nevüket. Komptranszfer Santa Cruz zöld szigetére, ami a Charles Darwin Kutatóállomás és a nemzeti park központja. Pazar fotót készíthetünk a beszakadt iker kalderákról, a névadó teknősökről őshonos környezetükben, valamint meglátogatunk egy érdekes láva alagutat is. Szállás elfoglalása (4 éj, teljes panzió). A szigetekre történő belépés elött mindenkinek fizetnie kell 100 USD Természetvédelmi Adót az Idegenrendészeti Hatóságnál.

7. NAP: BARTOLOME SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

A vulkanikus eredetű Galápagos a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területe, melyről magunk is meggyőződhetünk. Több szigetből áll, minden nap egyet-egyet mutatnak meg nekünk. A páratlan növény- és állatvilággal szakértő idegenvezetés révén ismerkedhetünk meg. Az időjárás és a természetvédelmi szabályok függvényében a programban szereplő szigetek neve és sorrendje változhat. Bartolome léleg­zetelállító, földönkívüli táján láthatunk leguánokat, és sznorke­lezéssel felfedezhetjük a gazdag tengeri élővilágot.

8. NAP: SANTA FE SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ma az egyik legidősebb szigetre látogatunk el, ahol gyönyör­ködhetünk a népes fókakolóniákban, teknősökben, gyíkokban, rájákban. Megfigyelhetjük a szigetek mesés madárvilágát, lát­hatunk szulákat, fregattmadarakat, pelikánokat. A program során itt is sznorkelezhetünk és úszhatunk is.

9. NAP: SANTA CRUZ

Az elmúlt 5 év utasvéleményeit figyelembe véve, megnöveltük a galápagosi tartózkodást egy nappal. Délelőtt a Tortuga-öböl fehér homokos strandjain sétálva figyelhetjük meg az iguáná­kat, cápákat és költöző madarakat, akár úszhatunk is. Délután a Darwin Intézetet keressük fel, ahol beszámolnak az ott folyó ter­mészetvédelmi munkáról, láthatunk védett, különleges mada­rakat, teknősöket és egy óriási kaktuszerdőt.

10. NAP: REPÜLÉS BOGOTÁBA VAGY BUDAPESTRE

A szállodában reggeli után transzfer a repülőtérre, majd a tár­saság azon része, aki azt választotta, hogy hazautazik, Budapest felé veszi az irányt. Az éjszakát ők a repülőn töltik. A többiekkel átszállással Bogotába utazunk.

11. NAP: BOGOTA

A repülős utasok délután hazaérkeznek Budapestre. A többi utassal városnézés Bogotában, melyet a híres piacnál kezd­jük. Ezt követően 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Délután ellátogatunk La Candelariába, a történelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany-, majd a Botero Múzeumot, amelyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás.

+1. NAP: CARTAGENA

Délelőtt transzfer a repülőtérre és elrepülünk Cartagenába. A várost a spanyol Pedro de Heredia alapította 1533-ban. Itt cse­réltek gazdát hosszú ideig a termények és a rabszolgák, mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvá­rosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A körü­lötte fekvő tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is. Megérkezés után séta a különös színes házakkal tarkított belvárosban, majd szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Cartagenában (2 éj).

+2. NAP: CARTAGENA

Reggeli után városnézés folytatása Cartagenában. Felmegyünk a tengerparton fekvő San Felipe erődbe, mely fontos szerepet játszott a város védelmében a kalózkodás időszakában. Fentről egyedi fotókat készíthetünk, mind a városról, mind a tenger­partról. Innen a gyarmati óvárosba jövünk le, ahol pompás palo­tákat, szűk sikátorokat csodálhatunk meg. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

+3. NAP: CARTAGENA - EURÓPA - REPÜLÉS

Délelőtt szabadprogram a városban, majd kora délután transz­fer a repülőtérre és Európába repülünk.

+4. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Átszállás után hazautazás Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 16 főben maximáljuk.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

x Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 325.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (5 alkalom) 85.000 Ft/fő
  3. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft/fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft/fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft/fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 14.300 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 9.900 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Ecuador, Galapagos-szigetek, Galapagos-szigetek

Útazonosító: 181450

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos

Ecuador, Galapagos-szigetek, Galapagos-szigetek

Útazonosító: 181450

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!