Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Ft-tól/fő 729.000
Időpont: 2023.08.02 - 08.10
Legjobb ár: 729.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.08.02 - 08.10
További árak és időpontok

Tartson velünk a Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 469.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:158356

Örményország - Grúzia: Miért éppen ide?

Szeretné látni a helyet, ahol a hagyomány szerint a bibliai Noé letelepedett? Vagy rálátni a fenséges  Ararat-hegyre Khor Virap kolostorából? Szívesen megtapasztalná az örmények vendégszeretetét? Akkor kalandozzon velünk a Kaukázus két legszebb országában! Örményország után ugyanis Grúziát keressük fel, mely fenséges hegyeivel és a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeivel magával ragadó, s felejthetetlen élményeket nyújt látogatóinak. 2021-es programunkat közkívánatra kibővítettük a lélegzetelállító Garni-kanyonnal, ahová jeepekkel megyünk fel. Utunkat ezúttal is dr. Sárközy Miklós, a Kelet avatott szakértője kíséri, a tőle megszokott profizmussal!

Programok

1.nap Budapest > Tbiliszi
Indulás Budapestről késő délután varsói átszállással Tbiliszibe. Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába.

Szállás: Tbiliszi (4 éj)

2.nap Tbiliszi
Délelőtt meglátogatjuk a Szameba katedrálist, a modern Grúzia vallási újjászületésének szimbólumát, az ország legnagyobb keresztény templomát, majd kiadós sétával folytatjuk utunkat a hangulatos és elegáns Rusztaveli sugárúton és a környező utcákon, ahol megismerkedünk a város 19-20. századi történetével, európai és keleti elemeket egyaránt felvonultató építészeti örökségével. Megnézzük Zichy Mihály, a híres magyar festő és grafikus szobrát, aki Rusztaveli Tigrisbőrös lovag című eposzát illusztrálta. Majd megtekintjük a tbiliszi Nemzeti Múzeum hires ókori kaukázusi és szkítha aranykincseit. Délután Tbiliszi óvárosa látnivalóival ismerkedünk meg: Óváros, Metekhi templom (13. század), telekabinnal átutazunk a város felett és megcsodáljuk a panorámáját, zsinagóga, Sioni-katedrális (6.-7. század), Narikala erőd (4. század) és iráni eredetű kénfürdők.  A program végén sétálunk a hangulatos Chardin utca zegzugos utcáin, és a Béke-hídon is átsétálunk.

Szállás: Tbiliszi

3.nap Tbiliszi > Gudauri > Ananuri > Kazbegi > Tbiliszi
Ma a történelmi grúz katonai úton utazunk  északra festői hegyek között a Nagy Kaukázus-hegységen át, Oroszország irányába. Megállunk a 17. századi Ananuri várnál, amely a középkori Aragvi fejedelmek székhelye volt és jelenleg Grúzia egyik legfestőibb erődítménye. Innen továbbindulva a Dariál szorost, a Terek folyó  festői 1500 méter magasságban fekvő völgyét  (egykori Alán-hágó másnéven Porta Caucasica vagy Porta Cumanica) mely régi nomád népek, alánok, hunok, kazárok és mongolok vándorlásának volt egykor kapuja. Átutazunk a híres Gudauri síközponton is, az egykori oszétek lakta falvat a téli sportok fellegvárán is. Néhány kilométerre az orosz határtól fekszik kb.1750 m tengerszint feletti magasságában Kazbegi falva  Gergeti falunál  dzsipre szállunk, azokkal jutunk fel a 14. századi Gergeti Szentháromság templomhoz. A középkor vérzivataros századaiban számtalan Mckheta-ból származó relikviát, köztük Szent Nino Keresztjét is itt őrizték. Az 5054 méter magas Kazbek-hegy a Kaukázus hetedik legmagasabb csúcsa, melynek havas látványa mellett  szépséges kaukázusi szerpentineken leereszekdve térünk vissza Tbiliszibe. Délután szabadprogram Tbilisziben.

Szállás: Tbiliszi

4.nap Tbiliszi >Gori > Upliszcikhe > Mckheta > Tbiliszi
Reggel utazás Goriba, Sztálin szülővárosába, ahol látogatást teszünk a róla elnevezett múzeumban. Következő megállónk Upliszcikhe ősi barlangvárosa, Gori várostól 10 kilométerre keletre. Napistennő-kultuszának köszönhetően a kereszténység előtti időkben Upliszcikhe mintegy 3000 éven át jelentős szerepet játszott a grúz történelemben.  Délutáni programunkat Mckheta városa és a Dzsvari kolostor felkeresésével folytatjuk. Mckheta az egyik legrégebbi, folyamatosan lakott város Grúziában. A Dzsvari kolostor egy sziklás hegytetőn áll a Mtkvari és Aragvi folyók torkolatánál, mesés kilátással Mckheta városára: Megnézzük a 11. századi Szvetickhoveli katedrálist is, ahol a feltételezések szerint Jézus Krisztus köntösét temették el. Mind a Dzsvari, mind a Szvetickhoveli az UNESCO világörökségi helyszíne, koraeste visszatérünk Tbiliszibe, majd a délután hátralevő részében szabadprogram.

Szállás: Tbiliszi

5.nap Tbiliszi > Bagratasen > Haghpat > Dilidzsán > Sevan-tó
Ma délelőtt elköszönünk Grúziától és utunkat Tbiliszitől dél felé vesszük, ahol elérjük a grúz-örmény határátkelőt. A grúz-örmény Bagratasen-Szadakhlo határátkelőhöz érve véget ér grúziai utazásunk,  és belépünk Örményországba. A grúz-örmény határt átlépve Észak-Örményországon keresztülutazva először a 10-13. század között épült örmény Haghpat-kolostornál állunk meg, itt rövid séta következik az erdőborította hegyek között a kolostor környékén. Ezután a  hagyományos örmény építészeti stílusáról nevezetes, egykor üdülővárosnak épült festői Dilidzsánba utazunk, ahol rövid, sétás városnézésen ismerkedünk meg a város történetével és megtekintjük a város skanzenjét.

Szállás: Tsaghkadzor (1 éj)

6.nap Tsaghkadzor > Geghard-kolostor > Garni templom > Jereván
Kora reggeli indulással megérkezünk a Szevan-tóhoz, a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához,  Örményország népszerű pihenőhelyéhez, ahol felsétálunk a 8.századi Szevanavank kolostorhoz és gyönyörködünk a festői Szevan-tó panorámájában. Ezt követően megállunk Örményország legősibb épületénél, az 1. századi Garni pogány templomnál, melyet Tiridates örmény király építtetett a Nero császártól kapott pénzen, és Mithra napistennek szentelték. Ezután a Garni-kanyon és az Azat folyó világhírű, lélegzetelállító bazaltoszlopainál teszünk látogatást.  Utunk harmadik programjaként Örményország egyik éke, a 13. századi Geghard barlang kolostor (UNESCO Világörökség része) következik. Geghard (szó szerint lándzsa) az itt őrzött szent ereklyékről is nevezetes volt, melyek messze földről vonzották a zarándokokat. Közülük a leghíresebb Longinus lándzsája, amellyel a hagyomány szerint megölték Jézust. Este Jerevánba, Örményország fővárosába érkezünk.

Szállás: Jereván (3 éj)

7.nap Jereván
Egész napos városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában, mely a világ egyik legrégebbi városa. Felkeressük a Győzelem Parkot és az "Örményország Anyácska" emlékművet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a bibliai Ararát hegyre. Ezután megtekintjük Matenadáránt, az ókori kéziratok intézetét, mely számos értékes ősi örmény, görög, szíriai, héber, római és perzsa dokumentumot őriz. Elsétálunk a Kaszkád (Cascade) lépcsősorhoz, amely ma szoborparknak és a Kafeszdzsiján Művészeti Központnak ad otthont. Megtekintjük kívülről az Operaház csodálatos épületét, a posztmodern Északi Sugárutat és a Köztársaság teret. Délután megtekintjük az örmény népirtás múzeumát Cicernakaberd dombjain, majd látogatást teszünk az Ararát brandy gyárban, ahol kétféle örmény pálinka készül. Utunk végül a híres szabadtéri "Vernissage" piacra, másnéven a jereváni bolhapiacra vezet, ahol ajándéktárgyakat, ékszereket és más kézműves tárgyakat vásárolhatunk, továbbá a népszerű gyümölcspiacon, a "Shouka-n", hagyományos édességek és száraz gyümölcsök között válogathatunk.

Szállás: Jereván

8.nap Jereván > Hor Virap > Ecsmiadzin > Zvartnoc > Jereván
Egész napos kirándulásra indulunk Jereván környékén, az Ararát völgyében, melynek első megállója a Khor Virap kolostor, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik az Ararát hegyre. A Hor Virap az egyik legkedveltebb úti célpont Örményországban, ott raboskodott 13 éven át Világosító Szent Gergely, aki később az örmény apostoli egyház vezetője lett. Továbbhaladunk Ecsmiadzinba, az örmény apostoli egyház spirituális és közigazgatási központjába. Felkeressük a Szent Hripszime templomot (UNESCO Világörökség), majd Ecsmiadzin fő katedrálisát, melyet Világosító Szent Gergely építtetett 303-ban (UNESCO Világörökség). Ezután visszatérünk Jerevánba,  de út közben megállunk a 7. századi Zvartnoc-templom romjainál is. Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség Jerevánban.

Szállás: Jereván

9.nap Jereván > Budapest
Korai órákban transzfer a repülőtérre, egy európai átszállás után érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, minibuszok a körutazás során
 • elhelyezés 4-5* hotelekben
 • belépők
 • reggeli
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.260.000 Ft
 • félpanzió 59.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

A megadott részvételi díjak 1 USD = 410 HUF árfolyamig érvényesek.

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén felár!

Tervezett menetrend:

Budapest-Varsó 20:20 - 21:40
Varsó-Tbiliszi 22:45-04:20

Jereván-Varsó 04:20-06:10
Varsó-Budapest 07:45-09:10

Szállás

Jereván: Hotel Ani Central Inn****
https://anicentralinnyerevan.com/

Tsaghkadzor: Hotel Marriott*****
https://www.marriott.com/en-us/hotels/evntk-tsaghkadzor-marriott-hotel/overview/

Tbiliszi: Hotel Citrus****
https://www.booking.com/hotel/ge/citrus.hu.html

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái
Szállás neve: Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 109.000 Ft/fő
 2. Félpanzió felár 59.000 Ft/fő
 3. Nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 260.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 158356

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia körutazás - A Kaukázus ősi kultúrái

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 158356

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!