Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Ft-tól/fő 82.000
Időpont: 2024.09.20 - 09.22
Legjobb ár: 82.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.09.20 - 09.22

Tartson velünk a „Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel” utazásra! A kiutazás busszal történik Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 82.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója:181194

Leírás:

?  Barangolás autentikus őrségi tájakon
?  Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
?  A magyar kastélyépítészet remekművei
?  Világhírű Hungarikum: a herendi porcelán

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - KESZTHELY - ŐRISZENTPÉTER - SZALAFŐ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a Balaton nyugati szegletéhez, Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kas­télyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba láto­gatunk el és elmerülünk a XVIII-XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörköd­hetünk. A nap második felét a néprajzi és természeti kincsek­ben bővelkedő Őrségben töltjük. Felfedezését a jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb megtekintésével kezdjük, mely szomszédságában egy boronafalú népi kovácsműhely is talál­ható. Az őrségi településeken járva számos helyen láthatunk hasonló, kevésbé látványos haranglábat, mely a reformáció tér­hódításával terjedt el. A tölgyfából készült, fazsindelyes, zsúp­fedéses műemlék a XVIII. századból maradt ránk jó állapotban. Utunk ezután a tájegység központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori tég­laégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI-XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az őrségi ember mindennapjaiba, a ,,szeres" települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben szakszerű vezetés mellett eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség ,,fekete aranyának" is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Tartalmas programunk után Nagykanizsára utazunk. Szállás és fakultatív vacsora ****-os szállodában (2 éj).

2. NAP: LENDVA - BÁNTORNYA - DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során többek közt láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült szín­házat is. Az egyedi stílusú munkáiról híres művészünk az orga­nikus építészet híve volt, ehhez hű ez a kulturális központ is. A budapesti Hősök terén álló Millenniumi emlékmű megalko­tója, Zala György, Lendva szülötte. A neves szobrász emlékszo­bája a hófehér falú várban található. A belváros fölé magasodó, barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a sző­lőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Ezt követően meglátogatjuk a bántornyai Nagyboldogasszony-templomot, amely egy régi és egy új részből áll. A román és gótikus jegyeket hordozó középkori épület szentélyét Aquilai János, a Szent László legendát legteljesebben bemutató freskói díszítik. Délutánunk másik felét a közeli Dobronakban töltjük. Itt található Közép- Európa egyetlen orchi­deatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávé­cserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segít­ségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, így üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelke­zik, amit a falu mellett lévő Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhe­tünk. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdoníta­nak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3. NAP: VELEMÉR - KÖRMEND - HEREND - VESZPRÉM - BUDAPEST

Napunk első megállója Velemér kis faluja, melynek késő román kori gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskó­töredékeivel büszkélkedik, a tegnapi bántornyaihoz hason­lóan. Ezután hamisítatlan őrségi tájakon átutazva érkezünk meg a vidék kapujának is nevezett Körmendre. Itt megismerke­dünk a magyar kastélyépítészet egyik kiemelkedő alkotásával, a Batthyány-Strattmann-kastéllyal. Az eredeti XV. századi rene­szánsz várkastélyt többször átépítették a történelem során, sőt szovjet laktanyaként is funkcionált. Az orosz megszállás alatt erkélyét tankokkal bontották el, berendezése, gyűjteménye is nagy pusztítást szenvedett. Felújítások után, ma érdekes kiállí­tásokat kínáló múzeum működik benne, és gyönyörű, 35 hektá­ros, védett angolpark öleli körül. Mesebeli kalandozásunk után tovább utazunk, és a délután meglátogatjuk Herendet, a világ egyik legnagyobb porcelánmanufaktúráját. A modern látogató­központban betekintést nyerünk a porcelánkészítés rejtelmeibe, akár vásárolhatunk is. A herendi Hungarikum az elegancia és a kiváló minőség szimbóluma. Nemzetközi hírnevét az 1851-es londoni világkiállításon szerezte, amikor Viktória angol királynő rendelt egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet végül róla neveztek el. Természetesen ilyen mintájú készletet is vásárolhat, aki úgy dönt. Folytatjuk utunkat és egy érdekes várost tekintünk meg. 2023-ban Veszprém volt Európa Kulturális Fővárosa, így érthető, hogy mi is felkeressük a királynék városát. Sétánk során felkeressük a város legszebb műemlékeit. A tartalmas progra­munk után, 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6.30
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00

x Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 16.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora 11.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció (extra rugalmasság) - Csak foglaláskor kérhető 3.200 Ft/fő
  4. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 4.900 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 1.200 Ft/fő
  6. Utasbiztosítás - Standard 800 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 181194

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 181194

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!