Repülj és vezess! - Dél-Nyugat Anglia csodái

8 nap | 7 éjszaka

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

London | Tintagel | St Ives | Land’s End | St Michael’s Mount | Minack színház | Penzance | Glendurgan kertek | Exeter | Stonehenge | London

Anglia egyik legnépszerűbb régiója Cornwall, ahol felfedezheti a Tintagel kastélyt, melyet három oldalról tenger vesz körbe. A kastély a leomlott falakkal, meredek kőlépcsőivel romantikus látványt nyújt és az a legenda járja, hogy Artúr király is itt született. Az út során többek között meglátogatjuk a Stonehenge hatalmas kőtömbökből álló építészeti csodáját, amely a modern világ számára örök rejtvény marad. Természetesen a látnivalókból nem maradhatnak ki a festői Glendurgan-kertek és St. Ives gyönyörű partja sem.

Program:

1. nap - Érkezés az Egyesült Királyságba

Üdvözöljük Angliában! A bérelt kocsik átvétele után Devon északi partjához utazunk és elfoglaljuk a következő két napi szállásunkat.

2. nap - Tintangeli Kastély - Bideford

Végighaladunk Cornwall északi partján, majd Tintagelben, egy normann kastély nosztalgikus maradványainál megidézzük a múlt ragyogó páncélos lovagjait, és a földig érő ruhás hölgyeket, akiknek csúcsos kalapján egykor színes fátylak lobogtak. Ezek a romok egy sokkal régebbi vár alapjaira épültek, amit Cornwall egykori király foglalt el. A masszív, zord partszakaszon apró halászfalvakat és elszigetelt öblöket találunk, miközben észbontó látvány tárul elénk, bármerre járunk.

3. nap - St. Ives - Land's End

Ezen a napon St. Ives művészi fellegvárát fedezzük fel drámai partvidékével, szeles mocsaraival és a kőkorszaki kelta közösségeivel. A fotósok egyenesen iderajzanak, hogy megragadják a szokatlanul éles fényviszonyokban rejlő lehetőségeket. Később sort kerítünk rá, hogy a tekintélyes Tate Galéria meglátogatása után munka közben is lássuk a művészeket. St. Ives tökéletes állomás egy finom ebédhez is – próbáljuk ki a tenger gyümölcseit és mindenképp kóstoljuk meg a hagyományos fish and chips-et, ha már itt járunk. Utunkat Anglia legnyugatabbi pontjához, Land’s End felé folytatjuk, majd a Penwith Örökségi Partvonal mellett haladunk el, úton Penzance felé.

4. nap - Mont-Saint Michel - Porthcurno

A cornwalli kirándulás nem lehet teljes a híres árapály sziget, a Mont-Saint-Michel meglátogatása nélkül, ami a Mount’s Bay partszakasztól 366 méterre terül el. Felfedezzük a középkori várat, a szubtrópusi paradicsomot és az itt élő, összetartó közösséget. Beleássuk magunkat egy épület történelmébe, ami egyszerre szolgált erődként, kolostorként, kikötőként és otthonként is. Innen a fantasztikus, sziklákra épült Minack színházhoz megyünk tovább, ami alatt az Atlanti-óceán és a gyönyörű National Trust strandja terül el Porthcurno-ban. Penzancében talán még kalózokat is láthatunk!

5. nap - tengerpart - Glendurgan Garden

Reggeli után a partvonal felé vesszük az irányt és a Glendurgan Garden három völgyének adjuk át magunkat – tele a természet csodáival és lenyűgöző növényeivel, miközben az erdőség elzár minket a külvilágtól. A kerten átsétálva elérkezünk a gyönyörű Durgan városkájához a Helford-torkolatnál. Ez egy remek hely, hogy megcsodáljuk az itteni madarakat és hajókat, megtanuljunk kacsázni, és homokvárakat építsünk. Hatalmas rebarbarákat fedezhetünk fel a dzsungel-szerű, mélyebbik völgyben, feljebb pedig a nap alatt sütkérező szúrós, kopár növényekben gyönyörködhetünk. Csónakunk üléséből megfigyelhetjük az óriási tulipánfákat, és a tavacskában nyüzsgő élővilágot. Az 1833-ban épített labirintus pedig, amit az akkoriban terebélyes Fox család szórakoztatására hozták létre, egy külön kis rejtvénye ennek a valóban csodálatos kertnek.

6. nap - Darmoor Nemzeti Park

Kora reggel Exeterbe utazunk, hogy felfedezzük ezt az ókori római várost a lenyűgöző kőfalaival, az Albert Herceg Emlékmúzeummal és a 12. századi normann architektúra csodáival. Igazán eklektikus történelmi építészet vár itt ránk, a fölénk tornyosuló gót katedrálistól egészen a kanyargó földalatti járatokig, amik a városközpont alatt kígyóznak. A város, ami eredetileg a Római Birodalom legnyugatabbi erődítménye volt, most kiváló, drámai bepillantást enged számunkra a múltba.

7. nap - Wiltshire - Stonehenge

Miközben visszatérünk Londonba, a gyönyörű Wiltshire vidéken haladunk át és több bájos falvat láthatunk, majd az utazást a titokzatos Stonehenge koronázza meg. A Salisbury-síkságon fekvő Stonehenge egy egyedi, őskori képződmény, ami a Világörökség Kincseinek része, és ősi sírhalmok övezik. A Stonehenge 5000 éves rejtélye mai napig zavarba ejti a szakértőket, és bennünk pedig bizonyára kérdések, gondolatok tucatjait fogja felvetni, ahogyan körbejárjuk és megcsodáljuk ezt az antik formációt. Az utolsó esténket Londonban töltjük.

8. nap - Hazaút

Bérelt autóinkat visszavisszük, majd hazautazunk.

Szállás neve: Repülj és vezess - Dél-Nyugat Anglia csodái
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess! - Dél-Nyugat Anglia csodái

Repülj és vezess! - Dél-Nyugat Anglia csodái

Egyesült Királyság, London

Útazonosító: 132671

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess! - Dél-Nyugat Anglia csodái

Repülj és vezess! - Dél-Nyugat Anglia csodái

Egyesült Királyság, London

Útazonosító: 132671

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!