Saját utakon Kubában - Kiskörút tengerparti pihenéssel

3 éjszaka Havanna - 2 éjszaka Trinidad - 2 éjszaka Varadero tengerpart

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kuba a Karib-tenger legnagyobb szigetországa, fővárosa a legendás Havanna. Egy sokszínű ország, melyet kulturális és történelmi gazdagsága, építészeti remekei és egyedi hangulata teszi az egyik legnépszerűbb karibi célponttá. Egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye és a retro, a szocializmus, mely egy sajátos hangulatot áraszt. E csodálatos országba invitáljuk egy időutazással kombinált autentikus körutazásra, melynek minden pontja eredeti, hamisítatlan, kubai.

A körutazás kivételesen gazdag programja Kuba 8 provinciáját járja be, 6 turisztikailag jelentős várost, 6 UNESCO világörökség helyszínt, 3 Nemzeti Parkot és két gyönyörű tengerpartot érintve; krokodilokat etetünk, salsát hallgatunk, indiánbarlangban csónakázunk, motorcsónak túrázunk, szivarsodrókat nézünk, rumot kóstolunk, és fürdünk a Karib-tenger és az Atlanti-Óceán legszebb tengerpartjain. 

A Saját utakon Kubában körutazás egy rugalmas program azoknak, akik a legfőbb látnivalókat szeretnék kombinálni a tengerparti nyaralással. Szeretik, ha van szervezett program, ugyanakkor arra is igényt tartanak, hogy szabadon maguk fedezhessék fel a látnivalókat. Számukra javasoljuk ezt az utat, ahol az alap program egyénileg egészíthető ki opcionális elemekkel.

 

*****

 

  • Útvonal: Havannából csillagtúra (3 éjszaka szállás Havannában), 2 éj Trinidad, 2 éj Varadero tengerpart

 

  • Ellátás: a körút során reggeli és vacsora a hotelben (italfogyasztás nélkül), ebéd a szervezett és az opcionális program során (italfogyasztás nélkül), a tengerparti hotelben all inclusive ellátás.

 

  • Elhelyezés: kétágyas standard szobákban.

  • Program indulási napjai: minden pénteken (megérkezés Havannába pénteki nap, út indulása szombat reggel)

 

Programterv napi lebontásban:

1. NAP

Megérkezés Kubába a délutáni órákban. Kollektív transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram. Vacsora a hotelben (a hotel étterme 22:00 óráig van nyitva.).

2. NAP

Reggeli a hotelben, majd szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: Havanna Old Timer – Rum Múzeum – Hemingway

Havannai városnézés Old Timerrel, látogatás a Rum Múzeumban, Hemingway törzshelyei: találkozás az idegenvezetővel, akivel egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannába. Panoráma városnézésre indulunk régi amerikai autókkal, először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra, ahol megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt. Délután visszatérés, a hotelbe.

Este fakultatív programlehetőség: Tropicana Show műsor (idegenvezetői szolgáltatás nélkül).

Világhírű Karibi Show-műsor, kubai zene, latin tánc és revü, mely kb. este 10 órától éjfélig tart. A belépőjegy italcsomagot tartalmaz.

 

3. NAP

Reggeli a hotelben, majd szabadprogram.

Fakultatív programlehetőség: Havanna – Viñales völgy - dohány és szivar

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Viñales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Majd megebédelünk egy helyi étteremben. Ebéd után barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le mindenkit. Késő délután visszatérés Havannába, este szabadprogram.

Este fakultatív programlehetőség: Habana Queens Show

Két órás tánc show (kb. 20:30-22:00), kubai és modern táncokkal, élőzenével.

4. NAP

Havanna – Zapata-félsziget – Cienfuegos – Trinidad

Reggeli a szállodában, majd pedig indulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Majd pedig folytatjuk utunkat Cienfuegos városába. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Egyénileg lehetőség van bemenni a Thomas Terry színházba és a Katedrálisba is. Ezt követően Trinidad felé vesszük az útirányt.

Este megérkezés Trinidad-ba, szállás elfoglalása, szabadprogram. Vacsora a szálloda all inclusive éttermében.

5. NAP

Cukormalmok völgye – Trinidad óváros – Ancon-félsziget, karibi tengerpart

All inclusive reggeli a hotelben, majd Trinidad és környékének felfedezésére indulunk. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A „Manaca Iznaga” cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének a „Manaca Iznaga Toronynak” megmászására, mely 7 emelet magasságával lenyűgöző panorámát nyújt számunkra a környező tájról. Majd pedig Trinidad óvárosába indulunk, ahol egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is. Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbegurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Gyalogos városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér és egy helyi múzeum megtekintése ahol megismerkedhetünk a cukorbárók mindennapi életével, megtudjuk hogyan is éltek egykor itt a cukorbárók. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. A városnézést követően visszatérés a hotelbe.

All inclusive ebéd a hotelben, délután pedig szabadprogram: fürdés a Karib-tengerben, pihenés a hotel medencéinél vagy séta az Ancon-félsziget mintegy 4 km hosszúságú homokos strandján.

Este kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni Trinidad főterére ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a salsa-t és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi ritmusokat a rabszolgalépcsőnél a Katedrális mellett. 

6. NAP

Trinidad – Santa Clara – Varadero tengerpart

All inclusive reggeli, majd indulás tengerparti nyaralóhelyünkre, útközben megálló Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958. decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Majd pedig tovább indulunk Varadero felé. Érkezés a délutáni órákban. Késői ebéd vagy korai vacsora az all inclusive hotelben érkezéstől függően. A mai napon külön ebédet nem tartalmaz a program. A hotelbe érkezéssel az idegenvezetői szolgáltatás véget ér. Bejelentkezés a hotelbe önállóan. Este szabadprogram.

7. NAP

Szabad program és pihenés a tengerparton, az all Inclusive hotelben. Napközben animációs programok, este pedig show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. 

8. NAP

Reggeli majd kijelentkezés a szállodából és menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, idegenvezető szolgáltatás (asszisztencia) nélkül. Térítés ellenében a szabad kapacitás függvényében a helyszínen késői kijelentkezés („late check-out”) igényelhető. 

 

Hotelek kategóriánként:

SUPERIOR 4* CSOMAG várható szálláshelyei:

  • Hotel Memories Miramar 4* / Havanna
  • Memories Trinidad 4* / Trinidad Beach
  • Hotel Memories Varadero 4* / Varadero

PREMIUM 5* CSOMAG várható szálláshelyei (Trinidadban 4*):

  • Hotel Melia Cohiba 5* / Havanna
  • Memories Trinidad 4* / Trinidad Beach
  • Hotel Melia Peninsula 5* / Varadero

Felhívjuk utasaink szíves figyelmét, hogy a kubai hotelek kategóriája helyi, kubai besorolás szerint értendőek. A kubai csillagbesorolás nem egyezik meg az európai besorolással, azoktól minőségi színvonalban eltérhet. Kuba egy fejlődő ország, annak szocialista berendezkedése és nehéz gazdasági helyzete a szolgáltatások színvonalán is érezteti a hatását. A hotelválasztásnál azt javasoljuk, vegyék figyelembe a helyi viszonyokat, hogy az elvárások a realitásnak megfeleljenek. A csomagok standard szobákra szólnak, azonban a csomag magasabb szobakategóriával is foglalható. A tengerparti nyaralásnál elérhetőek hoteltől függően tengerre néző vagy superior szobák is. Helyek és árak lekérésre vannak, a szabad kapacitás függvényében.

 

Hosszabbítás lehetséges Havannában korábbi érkezés esetén, valamint a varadero-i tengerparti pihenés is bővíthető extra éjszakákkal. Igény szerint magasabb hotelkategória is foglalható.

Varadero tengerparti pihenés helyett foglalható Cayo Santa Maria sziget tengerpartja is. Érdeklődjön irodáinkban a további variációs lehetőségekről.

Minimum létszám: 2 fő.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Saját utakon Kubában - Kiskörút tengerparti pihenéssel

Saját utakon Kubában - Kiskörút tengerparti pihenéssel

Kuba, Havanna

Útazonosító: 163091

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Saját utakon Kubában - Kiskörút tengerparti pihenéssel

Saját utakon Kubában - Kiskörút tengerparti pihenéssel

Kuba, Havanna

Útazonosító: 163091

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!