Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Ft-tól/fő 589.000
Időpont: 2023.07.21 - 07.29
Legjobb ár: 589.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.21 - 07.29

Tartson velünk a Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 589.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:164528

Azerbajdzsán körutazás - Miért éppen ide?

A Sirvánsahok palotájától, a Nobel család európai palotáin keresztül a Lángnyelv tornyokig, eklektikus építészetű, monumentális Baku a középkortól máig, a bakui szőnyegmúzeum zseniális épülete és gazdag gyűjteménye, a Nizámi sétálóutca elegáns épületei és üzletei, kaukázusi hegyi zsidók az azeri-orosz kaukázusi határnál, az ókori kaukázusi Albánia építészete, indiai párszik zoroasztriánus tűztemploma, fortyogó látványos iszapvulkánok, az iráni és kaukázusi múlt emlékei: síita és szunnita mecsetek, Kaszpi tenger, a Nagy-Kaukázus hófödte csúcsai, egészen kiváló konyha - Azerbajdzsán címszavakban. Június végén dr Sárközy Miklós idegenvezetésével!

Programok

1.nap Budapest > Baku
Indulás Budapestről az esti órákban, utazás egy átszállással Bakuba.

2.nap Baku
Érkezés Bakuba a hajnali órákban. Transzfer a szállodába, majd rövid pihenés után városnézés Azerbajdzsán fővárosában, mely a Kaszpi-tengerbe benyúló Abseron-félszigeten található, és turista szemmel igazán eklektikus: kicsit ázsiai, kicsit európai, helyenkét pedig posztszovjet érzetet keltő, ahol három-négysávos utak és szűk sikátorok váltják egymást. Városnézésünk első megállója a Heidar Aliev Központ, melynek különleges stílusa Zaha Hadid világhírű iraki építészt dicséri.  Ezt követően látogatást teszünk egy multifunkcionális épülethez, a Baku Kongresszusi Központhoz, amely a legnagyobb kongresszusi objektum a Kaukázusban. Folytatjuk Baku modern városrészének felfedezését, mint a híres Nizami sétálóutcát, a Szökőkutak terét, és a város jelképének számító Flame (Lángnyelv) tornyokat. Az azerbajdzsáni szőnyegszövés hagyománya egészen a bronzkorig vezethető vissza, a szőnyegek mai napig központi jelentősségűek az azerbajdzsáni kultúrában. Ellátogatunk a világ első szőnyegmúzeumába, mely ugyancsak a neves építész, Zaha Hadid egyik alkotása. Ezután az Icseri Seher, azaz Óváros felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a 15. századi Sirvánsahok palotaegyüttest, a Q?z qalasz? (Lányvár) tornyot, mely valószínűleg iszlám előtti templom volt egykor, és csak a 18. században vált őrtoronnyá. Mindkét műemlék az Óvárossal együtt az UNESCO Világörökségének a része.

Szállás: Baku

3.nap Baku > Qobusztán > Átesqáh > Yanardag > Baku
Ma a Kaszpi-tengerbe benyúló Abseron-félszigetre látogatunk, mely a Nagy-Kaukázus legkeletibb része, és szinte teljesen sík terület. Első megállónk a Qobusztán Nemzeti Parkban található sziklarajz múzeum, mely magában foglal ezernyi sziklarajzot, felső paleolitikumi, bronzkori és középkori településmaradványokat és sírokat. (2007 óta UNESCO Világörökség) A sziklarajzok után megismerkedünk Azerbajdzsán legérdekesebb természeti látnivalóival, a sárvulkánokkal, melyek ennek a tektonikailag aktív területnek a jelenségei; itt van belőlük a legtöbb az egész Földünkön! Ezután Szurákhání faluban meglátogatjuk az Átesqáh néven hívott  Tűztemplomot, mely évszázadokon át volt a zoroasztriánusok egyik legszentebb helye. A templomot az eredeti valójában sikerült megőrizni a jelenkor számára.  Napunk méltó zárásaként ellátogatunk az ,,égő hegyhez" (Yanar Dag), a folyamatos gázszivárgás miatt a hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz. Azerbajdzsán többek között ezért kapta a ,,tűz földje" elnevezést.

Szállás: Baku

4.nap Baku > Quba
Reggeli után Qubába indulunk. Útközben több érdekes megállónk lesz, először egy szőnyegszövő manufakturába teszünk látogatást, majd fotózkodunk a Masdargah-vízesésnél végül pedig a lenyűgöző Tengealti-canyonhoz utazunk. A kora délutáni órákban megérkezünk Qubába. A 18. század közepén, miután rezidenciáját Khudátból elköltöztette, Huszain Ali lett Quba kánja  és erődfalakat emelt a város köré. Ezt követően megpróbált létrehozni egy, a többi azerbajdzsáni kánságtól elkülönülő államot, melyet a többi kaukázusi kánsághoz hasonlóan a 19. század elején a cári Oroszország megszállt, és az 1813-as megállapodás értelmében formálisan az Orosz Birodalomhoz csatolt. Városnézésünk során megtekintjük a Csukhúr hammámot, mely egyedülálló a méhkas alakú téglából készült kupolájával. Alexandre Dumas annak idején ebben a fürdőházban fürdött a Quba-i tartózkodása alatt. Ezután meglátogatjuk a 19.századi Szákina kanim mecsetet, majd a 18.századi Girmizi Gaszabát, az úgynevezett,,Vörös Falut" melyről úgy tartják, hogy  ez a világ egyetlen csupa zsidó városa Izraelen és az Egyesült Államokon kívül.

Szállás: Quba

5.nap Quba > Khinaliq > Quba
Reggeli után kirándulás Khinaliqba, mely Azerbajdzsán legősibb falva, és melynek történelme a kaukázusi albán időszakra nyúlik vissza. Magasan, az azerbajdzsáni Quba tartomány hegyei között található. A mintegy 2000 fős falu a khinaliqi nyelvet beszéli, amely az északkelet-kaukázusi nyelvcsalád egyik izolált nyelve, bár sokan beszélnek azeri nyelven is. Khinaliq népe rokonságban áll a Sáhdágh etnikai csoporttal, és minden bizonnyal a Kaukázusi Albániában élő 26 törzs közé tartoztak, amelyet a görög filozófus, Sztrabón is megemlített a Geógraphika című művében. Kinaliq több mint 5000 éves. Évszázadokon keresztül a falut elzárták a civilizáció többi részétől a magas hegyek, és ennek az elszigeteltségnek köszönhetően a falu lakói meg tudták őrizni saját, sehol máshol nem található hagyományaikat, szokásaikat.

Szállás: Quba

6.nap Quba > Samákhí > Ismailli > Láhídzs > Seki
Ma Sekibe utazunk, mely egykor a Selyemút gazdag kereskedővárosa volt. Azerbajdzsán jelentős szerepet játszott a Közép-Ázsiát Anatóliával, a Fekete-tengerrel és a Nyugattal összekötő kereskedelmi és kulturális útvonalak kialakításában. Szívesen fogadták a Selyemút kereskedőit és utazóit a szárazföldről és a tengerről, és nemcsak az áruk cseréltek gazdát, hanem az eszmék, szokások, vallások és kultúrák is keveredtek egymással. Első megállónk Diri Baba mauzóleuma Maraza faluban. Amennyiben az időjárás engedi, kitérőt teszünk a Girdímancsaj folyó kanyonján át Láhídzsba, mely egy meseszép falu! A keskeny macskaköves utcák, a házak, amelyek építőköveit a folyó formálta, a műhelyek és az üzletek ugyanúgy néznek ki, mint évszázadokkal ezelőtt. Láhídzs régóta a kézművesek falujaként ismert, olyan kétkezi szakmákkal, mint a bőrgyártás vagy a szőnyegszövés. De a település hírnevét a rézművesek is öregbítették. Az itt gyártott rézedények ennek a falunak a szimbólumává váltak. Az estét Sekiben töltjük.

Szállás: Seki

7.nap Seki > Kish > Seki
Reggeli után városnézére indulunk Sekiben, melyet körülölel a Kaukázus: a Belváros a völgyben van, az Óváros pedig egy kisebb emelkedő közepén. Seki egykor gazdag kereskedelmi központ volt, összekötötte a dagesztáni hegyi kereskedőket a Selyemút kereskedelmi útvonalaival. Megtekintjük a Seki khánok palotáját, mely a 17.században, perzsa stílusban épült, majd ellátogatunk a Shebeke kézműves műhelybe. Seki felfedezését a karavánszerájok látogatásával folytatjuk. Ellátogatunk egy biokertészetbe, ahol különleges gyümölcsöket, zöldségeket kostólhatunk. Továbbutazunk a közeli Kishbe, mely az egyik legrégebbi település a mai Azerbajdzsánban, és a Kaukázusi Albánia idejében épített templomáról nevezetes. A templom megtekintését követően továbbutazunk Sekibe.

Szállás: Seki

8.nap Seki > Gabala > Baku
Reggelit követően a kaukázusi Albánia ősi fővárosába, Gabalába utazunk. A karavánút mellett kialakult település korának virágzó kereskedelmi központja volt. A város teljes területét közművek hálózták be, az ivóvizet égetett kerámiacsövekben vezették el az épületekhez. A várost mongol támadások pusztították el a 14. században, mára várfalak, bástyák maradványai és a nagy bejárati kapu emlékeztet a városra. Ellátogatunk a Nohur hegyi tóhoz, majd felvonóval felfedezzük a Tufandag hegyet. Ebéd előtt felkeressük a Yeddi Gozel vízesést, amely ugyancsak Gabalában található. Ebédet követően transzfer a szállodába.

Szállás: Baku

9.nap Baku > Budapest
Járatunk a reggeli órákban indul Bakuból, indulás előtt 2 órával transzfer a repülőtérre.  Érkezés Budapestre a déli órákban

Az ár tartalmazza

 • transzferek a körutazás során
 • szállást a megadott 4*-os szállodák standard szobáiban, reggelivel
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • belépőket a látnivalókhoz (szőnyegmúzeum, Gobusztán múzeum, Atashgah, Yanardag, Diri Baba mauzóleum, Tufandag felvonó, Seki kánok palotája, ősi Albán templom, biokertészet).
 • tradicionális ebéd Khinaliqban (egyszeri étkezés)

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőjegy + illeték kb. 175.000 Ft/fő
 • vízum ügyintézéssel  15.000 Ft/fő
 • félpanziós ellátás  69.000 Ft/fő (min. 10 fő esetén)
 • PCR teszt
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló....

Egyéb megjegyzés

A megadott árak 1 USD = 410 HUF árfolyamig érvényesek!
*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak!
*Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás lehetőségét.

Tervezett menetrend:

2023.07.21. 20:25 Budapest (BUD) 2023.07.21. 23:30 Isztambul (IST) 
2023.07.22. 01:45 Isztambul (IST) 2023.07.22. 05:30 Baku (GYD) 

2023.07.29. 06:55 Baku (GYD) 2023.07.29. 09:00 Isztambul (IST) 
2023.07.29. 12:15 Isztambul (IST) 2023.07.29. 13:15 Budapest (BUD) 

Szálláshely leírása

Baku: Shah Palace Hotel**** 
https://www.shahpalacehotel.com/

Seki: Old Town Sheki Hotel****
https://oldtownsheki.com/

Quba: Shahdag Quba Hotel****
https://qubasanatorium.az/index.php/en/

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Shah Palace standard szobái a szálloda 4. és 5. emeletein találhatók, a lift csak a 4. emeletig közlekedik!

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig
Szállás neve: Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 109.000 Ft/fő (egy utas esetén)
 2. Félpanzió felár 69.000 Ft/fő
 3. Nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 175.000 Ft/fő
 4. Vízum ügyintézéssel 15.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 164528

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Azerbajdzsán körutazás - A Kaszpi-tengertől a kaukázusi hegyekig

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 164528

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!