Csodálatos Magyarország

Ft-tól/fő 49.500
Időpont: 2021.07.16 - 07.18
Legjobb ár: 49.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.07.16 - 07.18

Tartson velünk a Csodálatos Magyarország utazásra! A kiutazás busszal történik, az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 49.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:önellátás
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója:152063

Pannonhalma, Győr, Zirc, Veszprém, Herend, Lébény, Gödöllő, Máriabesnyő

Csodálatos Magyarország

2021. Július 16 - 18.
         Október 22 - 24. 

(3 nap)
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

 

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest

 

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - M3 autópálya pihenői - Budapest -  Pannonhalma - Győr 
Elutazás a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés Pannonhalmára.A bencés főapátságot 996-ban Géza fejedelem alapította, 1002-ben Szent István királyunk szentelte fel. Azóta is jelentős vallási központ, Magyarország első bencés templom együttese, és 1996 óta a világörökség része. Helyi tárlatvezetővel végigjárjuk a felbecsülhetetlen értékű épületegyüttest. Bencés gimnázium épületekeringő - (az ország egyetlen teljesen épen maradt gótikus belső udvara), altemplom - (1200-as évekből), apátsági könyvtár - az ország hatodik legnagyobb és Európa egyik leggazdagabb egyházi könyvtára (380 ezer kötete van), apáti trónus - (mely a legenda szerint Szent Istváné volt). Tárlatvezetés után lehetőség van vásárolni az apátsági termékekből, (csokoládé, likőrök, gyógyteák, borok, kegytárgyak). A Szent Márton hegyről gyönyörű panoráma tárul elénk a Bakony hegyvonulatára, (fotózási lehetőség). Győrbe indulunk, ahol a barokk belváros megszámlálhatatlan műemléke nyűgözi le az ide látogatót. Meglátogatjuk a Káptalan-dombon az ezeréves győri püspökség székhelyét. A püspöki székesegyházban (Szent László hermáját, a könnyező madonna képet, a vértanú püspök, Apor Vilmos nyughelyét, Mária Terézia trónszékét) nézzük meg. Séta a barokk belvárosban, majd szabadprogram. Lehetőség van egy belvárosi barokk cukrászdában finom kávé és süteménykülönlegességek kóstolására. Este szállás elfoglalása Győrben, vagy környékén (2 éj)

2. nap: Zirc - Veszprém - Herend
Reggeli után Magyarország legmagasabban fekvő festői fekvésű kisvárosába-Zircbe látogatunk. Elsőként a III. Béla király alapította Ciszterci barokk apátságot látogatjuk meg, mely a rend magyarországi központja. Megtekintjük a Bazilikát a rendtörténeti kiállítást, majd a Műemlékkönyvtárat, melynek közel 65.000 ezres gyűjteménye Magyarországon egyedülálló. Az apátsági látogatás után a minden évszakban pompás és mesevilági látványt nyújtó Zirci arborétumba látogatunk. Arborétumi látogatásunkat színesíti az énekesmadarak gazdag világa és az ősi fákon ugrándozó mókusok derűs látványa. Következő megállónk a ,,királynék városa" Veszprém.Sétát teszünk a palotákból, múzeumokból és templomokból álló várnegyed egyetlen sétálóutcáján, mely az ország legépebben fennmaradt barokk utcája. Szabadprogram után továbbutazunk a világ legnagyobb Herendi-kincsestárának megtekintésére. Itt rendkívül sokoldalú képet kapunk az elmúlt több mint 180 év porcelántörténetéből (vásárlási lehetőség).A látogatás két részből áll, a modern látogatóközpontban berendezett mini manufaktúra, illetve az út túloldalán, a gyárépületben található porcelánmúzeum megtekintéséből. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Lébény - Gödöllő - Máriabesnyő - Budapest - M3 autópálya pihenői - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után Magyarország ékes Árpád-kori gyöngyszemét a Lébény főterén álló XIII. század elején épült román stílusú Szent Jakab templomot látogatjuk meg, mely egykori bencés apátsági templom és középkori monostor. A templom nemes egyszerűsége, faragott oszlopfői, eredeti keresztboltozata valamint a XIX. századi alkotóműhelyből kikerült gyönyörű megmunkálású, fából készült faragott oltárok a középkori 800 éves építészet egyik legszebb maradandó alkotása.Továbbutazunk a Gödöllői-dombság legismertebb városába Gödöllőre. Meglátogatjuk Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát a Grassalkovich kastélyt, mely Sissi királynő kedvenc tartózkodási helye volt. Ma a kastély 26 termében az Erzsébet királyné - emlékkiállítás, valamint a Grassalkovich családot bemutató tárlat látható. Múzeumlátogatás után a festői szépségű park, majd az Erzsébet-park, (Erzsébet-szobor) alsó park, (Világfa) megtekintése következik. Kis szabadidő után ellátogatunk Máriabesnyőre (országos hírű zarándokhely). A Római Katolikus Nagyboldogasszony templomot Benedek Pápa 2008. május 2-án bazilika minor rangra emelte. Itt látható az 1m magas Lorettóból hozott Szűz Mária szobor, és az ország legkisebb csontból faragott kegyszobra.Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 49.500 Ft / fő
(A részvételi díjat 30 fő fizető utasra kalkuláltuk)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás Győrben vagy környékén (3* panzióban)
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- 2 reggeli + 2 vacsora: 9.000 Ft / fő
  (a reggelit és vacsorát előre kell megrendelni, de helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek kb.árai:

- Pannonhalmi Bencés Apátság  kb: 2800 Ft
- Győri Szent László Bazilika és Múzeum: kb: 1200 Ft
- Zirci Ciszterci Apátság: kb. 800 Ft
- Zirci Arborétum: kb. 800 Ft
- Herend: Minimanufaktúra-látogatás magyar nyelvű vezetéssel
  és Múzeumlátogatás kb. 2.700 Ft/fő
- Lébény: Szent Jakab templom idegenvezetéssel kb. 900 Ft /fő
- Gödöllői Grassalkovich kastély belépő: 3.200 Ft / fő + 500 Ft /fő tárlatvezetés
- Máriabesnyő Nagyboldogasszony templom belépő: 1.200 Ft / fő  + 500 Ft / fő
  tárlatvezetés


  Minden utas megválaszthatja, hogy hova szeretne bemenni. Részvételi szándékát viszont megkérjük, hogy előzetesen jelezze irodánkban írásban, mert mindenhova csak előzetes regisztrációval mehet be a csoport.

 

 

x Csodálatos Magyarország
Szállás neve: Csodálatos Magyarország

Csodálatos Magyarország utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Félpanzió felár 9.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Csodálatos Magyarország

Csodálatos Magyarország

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152063

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csodálatos Magyarország

Csodálatos Magyarország

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152063

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!