Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás

Ft-tól/fő 1.725.000
Időpont: 2023.10.13 - 10.28
Legjobb ár: 1.725.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.13 - 10.28
További árak és időpontok

Tartson velünk a Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás utazásra! A kiutazás repülővel történik. . Az utazás időtartama 16 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.725.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:leírás szerint
Turnusok: 16 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:172507

Lenyűgüző természet, vanília-, és csokoládé-ültetvények, kókuszligetek, egzotikus fűszerek, és az ylang-ylang bódító parfümillata: a szigetország fővárosától kezdve a keleti és északi országrész bejárása, 5 napos nyaralással Nosy Be-n.

Körutazás és nyaralás Madagaszkáron - 16 nap/13 éj

Időpont:              2023. október 13-27. / 16 nap-13 éj
Utazás:                az Ethiopean Airlines menetrend szerinti járatával, bécsi indulással, addis ababai átszállással
Létszám:             max. 18 fő
Ellátás:                reggeli és vacsora, valamint ebédek a program szerint
Szállás:                kétágyas szobákban lodge-okban és középkategóriás szállodákban a körutazás alatt, illetve négycsillagos szállodában a nyaralás alatt
Helyi közlekedés: minibusszal, de legtöbb helyen terepjárókkal

Idegenvezető: a csoportot Somogyi Orsolya, Madagaszkár-specialista kíséri indulástól a haza érkezésig. Madagaszkáron angol nyelvű helyi vezetők is csatlakoznak a csoporthoz.

Program:

1. nap (okt.13.) Budapest – Bécs - Antananarivo
Érkezés (várhatóan) a délutáni  órákban Antananarivoba, a fővárosba. Transzfer a belvárosi szállodába.
Amennyiben az érkező járat menetrende engedi, délután rövid városnézés, mely során a főbb a kulturális látnivalókat tekinthetik meg: az « alsó » és « felső » város, valamint a magyar vonatkozású Benyovszky utca. Vacsora a szállodában.

2.nap (okt.14.) Antananarivo - Sambava – Soavoanio – Antalaha (utazás belföldi repülőjárattal)
Kora reggeli transzfer a repülőtérre és utazás belföldi repülőjárattal utazás Sambava-ba. Érkezés után transzfer a Soavoanio kókusz ültetvényre.  A látogatás során megismerkedhetünk a hibridizációs folyamatokkal, majd megtekintik a csíráztató, a faiskolát, a kemencéket és a kókuszolaj lepárló műhelyet.
   Ezt követően tovább utazás Antalahába, a régió második legnagyobb városába. Városnézés: a híres magyar világutazó, gróf Benyovszky Móric történetével is ismerkedhetnek meg. Ő alapította az egyik legnagyobb várost (a hajdani Louisbourg, mai nevén Maroantsetra) a francia udvar megbízásából. A lakosok annyira tisztelték, hogy a helyi törzsek fejedelmükké is választották. Szállás és vacsora Antalahában.

3.nap (okt. 15.) Antalaha – Ma Colline – Domaine D’Ambohimanitra strand – Antalaha
Reggeli, majd kirándulás a Ma Colline magánparkban: megtekinthetik az itt élő flórát és faunát, rizsföldek közötti folyókon kirándulnak tradicionális madagaszkári csónakon (pirogue-on), megtekintenek egy hagyományos téglaégető műhelyt, valamint meglátogatnak egy kis falut, ahol ismerkedhetnek a helyi lakosok mindennapjaival. A piknik során a helyi gyümölcsöket kóstolhatnak meg. A magánparkot egy non-profit szervezet vezeti, céljuk a fenntartható fejlődés biztosítása a régióban. A fenntarthatóság jegyében mindannyian elültethetnek egy fát a parkban a látogatás végén.
     Délután transzfer a hatalmas vanília ültetvényéről híres Ambohimanitra Birtok csodaszép magán strandjára. Fürdőzés, napozás, közben snack-et és italokat szolgálnak fel nekünk.
     A csoport ezen a napon kettéválik: ‘A’ csoport a birtokon alszik, ‘B’ csoport visszamegy Antalaha-ba. Vacsora a szállodában.

4.nap (okt. 16.) Vanília-nap az Ambohimanitra birtokon és Antalaha-ban
'
B’ csoport: transzfer Antalahaból az Ambohimanitra birtokra.
A mai nap vanília témájú látogatásait a birtokon kezdjük. A birtokon a vezetett látogatás során először a vanília orchidea ültetvényt és a különböző vaníliafafajtákat láthatják, majd megismerhetik a vaníliavirág megtermékenyítési folyamatát, valamint mindazokat a fázisokat, amelyek során a virágból később vaníliarúd lesz. Befejezéseként a panorámás teraszon vanília tematikájú ebéden veszünk részt, melynek minden fogásában főszerepet játszik a vanília.
     Ebéd után a vanília feldolgozásával ismerkednek. Transzfer Antalaha-ba a birtokhoz tartozó vanília üzembe, ahol a vanília elkészítésének szakaszai láthatók (betakarítás, forrázás, válogatás, mérés, szortírozás...). Vásárlásra is van lehetőség.
    A csoport ezután ismét kettéválik: ‘B’ csoport a birtokon alszik, az ‘A’ csoport Antalaha-ban marad.
Vacsora a szállodában.

5. nap  (Okt. 17.) Antalaha – Sambava – Nosiarina  
Egész napos kirándulás Nosiarinában. Először pirogue-on (hagyományos halászcsónak, melyet a helyiek is használnak) leereszkedünk a Bemarivo folyón: csodálatos panorámák tárulnak elénk, miközben  a víz ritmusa ringat minket. Felfedezzük a kis falvak mindennapi életét, séta a helyi lakosok hagyományos vanília- és kávéültetvényei között. Egy tengerszoros kanyarulatában piknik ebéd. Ezt követően egy kókuszliget mellett elhaladva délután Sambava városba érkezik a csoport.
    Sambava a régió központja és a vanília-termesztés „fővárosa”. Amennyiben az idő engedi, rövid városnézés, majd transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában

6. nap  (okt. 18.)  Sambava - Vohemar
Reggelit követően utazás Vohemarba. Iharana városa (Vohemar madagaszkári neve) a SAVA régió északi részén, egy gyönyörű öbölben található. Ma, a vanília nyüzsgő kereskedővárosa is. A város és öblének megtekintése után a környéken található „Zöld tavat” is meglátogatja a csoport., amely egy szakrális tó és kultusz-hely a helyi lakosság körében és a víz zöld színe különböző babonákat ihletett. Vacsora a szállodában

7. nap (okt. 19.) Vohemar - Ankarana
Utazás Ankarana-ba: az Ankarana Nemzeti Park meglátogatása. Madagaszkár egyik leghíresebb látnivalóját fedezzük fel a mai napon, a « tsingy » egyedülálló, egyedi világát. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Ezt a geológiai képződményt összesen négy helyen láthatjuk a világban.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. Vacsora a szállodában.

8. nap (okt. 20.) Ankarana – Ambanja – Millot ültetvény
Reggelit követően utazás az Ambanjába a Millot csokoládé és fűszer-ültetvényre. Az ültetvényt 1904-ben alapították, a biokakaó, fűszerek és illóolajok vezető termesztője, a világhírű Varlhona csokoládé termelője. A látogatás nemcsak informatív, hanem az érzékek igazi fesztiválja is. Ebéd a régi parasztházban. Megtekinthetik, hogyan termesztik, szedik és dolgozzák fel az egyes növényeket (parfümnövények lepárlóüzeme, kakaó és fűszerek előkészítési területe). A Millot ültetvény több mint 800 embert foglalkoztat, többségük nő. Az ültetvény támogatja a falusi iskolát is, amelybe a legtöbb alkalmazott gyermeke jár.
    Gourmet ebédünk az ültetvényből származó termékekből készült ételeket tartalmaz, köztük vaníliakrémes csodálatos csokitortát. Érdemes megkóstolni a kitűnő csokoládé ízű rumot is.
    Délután transzfer vissza Ambanjába. Itt megismerhetik a helyi emberek mindennapi életét és kultúráját. A városnézés után a vidéki területeket felfedezése. Utunk lehetővé teszi a hatalmas kakaóültetvények, a rizsföldek és a kis falvak megtekintését. Az ültetvények közepén fenséges baobabfák találhatók. Vacsora a szállodában.

9. nap (okt. 21.) Ambanja – Ankify – Nosy Be
A mai napon el áthajózás a világ egyik legszebb szigeteire, a Nosy Be szigetcsoportra. Kakaó-, kávé-, és ylang-ylang ültetvényeken, majd a parti mangrove erdőn áthaladva érkezünk Ankify faluból indul a hajó, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. A exkluzív tengerparti szállás elfoglalása, majd pihenés, szabad program Nosy Be szigeten.
Nosy Be szigete a világ 10 legszebb szigete között található. A fő attrakció  a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz! Vacsora a szállodában.

10. nap (okt. 22.)  Nosy Be – Lokobe Nemzeti Park – sziget körút
Egész nap pihenés a tengerparton.
    Fakultatív program : kirándulás a LOKOBE nemzeti parkba (piknik ebéddel), ahol megismerhetik Nosy Be állat- és növényvilágát. Autóval az Ambatozavavy halászfaluig, ahonnan egy pirogue-al (tradicionális halászcsónak) folytatódik a kirándulás. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban található a park bejárata, ahol a helyi idegenveztő várja a csoportot egy vezetett túrára. Ezt követően az ylang-ylang lepárló és rumkészítő üzem megtekintése, amelyet 1889-ben misszionáriusok alapítottak. Itt desztillálják Nosy-Be emblematikus termékét, az ylang-ylang virágot, de Ravintsara, eukaliptusz és pacsuli illóolajokat is készítenek, amelyek kivételes gyógy-hatásokkal és illattal bírnak.  A nap végén a Passot-hegy tetejéről (a sziget legmagasabb csúcsáról), a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámájában csodálhatják meg a naplementét. Vacsora a szállodában.

11. nap (okt. 23.)  Nosy Be – (fakultatív kirándulás: hajókirándulás Nosy Komba és Nosy Tanikely- szigetekre)
Szabad program, pihenés a tengerparton.
    Fakultatív program( egész napos kirándulás): a környező sziget felfedezése. Egy napos
hajókirándulás keretében látogatjuk meg Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Nosy Tanikely sziget: a neve azt jelenti : « a kis föld szigete ». Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt.
Piknik ebéd Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján. Ebéd után továbbhajózás Nosy Komba szigetre (jelentése: «a makik (lemúrok) szigete»). A sziget számos lemúr lakóhelye, akik a helyi «fady» -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. A szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Hajóval visszautazás a szállodába. Vacsora a szállodában.

12. nap  (okt. 24.) Nosy Be – (fakultatív program: hajókirándulás a Nosy Iranja-szigetre)
Szabad program, pihenés a tengerparton.
    Fakultatív egész napos program: ismét hajóra szállunk, ezúttal Nosy Iranja-ra kirándulunk, amely garantáltan az egyik legszebb sziget lesz. Két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza. Hajóval térünk vissza szállodánkba. Vacsora és szállás.

13. nap (okt.  25.)  Nosy Be
Szabad program. Programjavaslatok: búvárkodás palackkal, vagy szemüveggel, tradicionális halászat, vagy hajózzanak ki motoros csónakkal megfigyelni a púposhátú bálnák játékát (a bálnaszezonban: augusztus és november között).
    Búcsúvacsora autentikus, madagaszkári módra:  vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, zenéjüket, népi táncaikat. Egy malgas ünnephez elengedhetetlen nemzeti italuk, a rum is: 5-féle helyi “rhum arrangé”-t (különféle fűszerekkel, gyümölcsökkel érlelt rumok) kóstolhatunk végig. Vacsora ás szállás.

14. nap (okt. 26.) Nosy Be – elutazás
Reggeli után szabad délelőtt a tengerparton, majd transzfer Nosy Be fővárosába, a repülőtérre.
Hazautazás Madagaszkárról.

Szállás neve: Madagaszkár - körutazás

Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a nemzetközi repülőjegy árát, az Ethiopian Airlines menetrend szerinti járatával, 1 db feladott poggyásszal, ülőhely fogalalással, bécsi indulással/érkezéssel,
 • a transzfert Budapestről Bécs repülőtérre és vissza menetrend szerinti közvetlen buszjárattal,
 • a szállásokat kétágyas szobákban a megjelölt hotelekben és lodge-okban,
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) italok nélkül,
 • az ebédet a 4., 5., 8., 10., 11. és 12. napokon,
 • a bérelt jármű költségeit (a legtöbb helyen terepjárókkal) az út teljes idejére (sofőrrel)
 • a magyar túravezető díját az indulástól az érkezésig,
 • a helyszínen a helyi angolul beszélő idegenvezetőt,
 • a program szerint belépőket,
 • a nemzeti parkokban a helyi idegenvezető díját,
 • a folklór előadást és rum kóstolót a 13. napon (5x0,2 dl rum/fő)
 • a beutazáshoz szükséges vízum díját (maximum 15 napos utazás esetén nincs vízumkötelezettség, de a beutazáskor 10 euro/fő fizetendő a határátlépés formalitásainak költségeire)
 • a belföldi repülőjárat árát kb. 170-220 EUR/fő,
 • a további étkezések és az italok költségét,
 • a fakultatív programok árát a Nosy Be szigeten való tartózkodás során
 • a borravalókat,
 • az utas baleset-, betegség- és poggyász (BBP) biztosítást,
 • a fakultatív útlemondási biztosítást, mely a teljes részvételi díj 5%-a

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás

Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás

Madagaszkár

Útazonosító: 172507

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás

Madagaszkár, a vanília birodalom – körút és nyaralás

Madagaszkár

Útazonosító: 172507

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!