Barangolás a Vörös-tengeren: csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel

A hajóút a Sínai-félsziget déli csücskétől indul. Hét csodás napon keresztül élvezhetjük a lágy szellőt, a nyugodt tenger halk morajlását és a nap melegítő sugarait, miközben az MSC Armonia fedélzetén utazunk. Sharm el-Sheikh, Eilat, Aqaba tökéletes célpont a búvárkodók számára is, mivel a parttól néhány méterre már korallzátonyokban gyönyörködhetünk.

Utazás időpontja: 2012. november 23.-december 1.

1.  nap: Budapest – Kairó

Utazás Budapestről repülővel Kairóba a kora délutáni órákban. Érkezést követően transzfer kairói szálláshelyünkre, mely a városközpontban található. (Ramses Hilton vagy hasonló kategóriájú szálloda.) Szabad program.

2. nap: Kairó - Sharm el-Sheikh

A reggelit követően Kairó felfedezésére indulunk, a délelőtti városnéző program során megismerkedhetünk a város főbb nevezetességeivel. Hasszán szultán mecsetje lenyűgöző méreteinek köszönhetően az akkori mameluk hatalom építészeti szimbólumává vált, és mára a világ legnagyobb mecsetei közé tartozik. A Citadella egyik jellegzetes pontja a városnak, csodálatos kilátással a nyüzsgő városra. A Khán el-Khálíli bazárnegyedben lehetőségünk nyílik szuvenírek beszerzésére is: vízipipa, selyem, fűszerek, réztárgyak sorakoznak az árusok polcain.

A déli órákban transzfer a repülőtérre, utazás Sharm el-Sheikh-be. Érkezést követően transzfer a kikötőbe, majd a hajóra történő bejelentkezés után elfoglalhatjuk a kabinokat és megkezdhetjük a hajó izgalmas világának felfedezését.

3. nap: Safaga

Szabad program ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén).

Fakultatív program: Luxor és a Királyok völgye – egész napos kirándulás    38 000 Ft/fő

Safagából 4 órás buszozás után érkezik a túra Luxor varázslatos városába, ahol a Níluson átkelve a Királyok völgyében 3 sírkamra meglátogatására nyílik lehetőségünk. Az út során fotókat készíthetünk Hatsepszut, Deir el–Bahari-i templománál és III. Amenhotep szobránál, mely Memnon kolosszusként ismert. A büféebéd után a Nílus keleti partján a karnaki templomegyüttest látogathatjuk meg, mely az ókori Egyiptom legnagyobb vallási helyszíne volt. A három templomkörzetből Ámon-Ré főistené a legnagyobb, mellette Muté, a feleségéé található egy szfinxekkel szegélyezett úttal összekötve. A harmadik Montu holdisten temploma, aki Théba ősi istene volt.

Karnak megtekintése után fotómegálló következik a majdnem 190 m hosszú és több mint 55 m széles luxori templomnál, mely Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült. Luxorból ezután visszaindulunk Safagába. Az ár tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal Safaga kikötőjéből, a belépőket, a büféebédet és a magyar idegenvezetést a túra során. Az ár nem tartalmazza az italokat az ebédhez, a borravalókat és az egyéb személyes kiadásokat. Javasolt a kényelmes túracipő és szükség esetén meleg ruhák viselése, illetve a térdeket és vállakat takaró ruházat a szent helyek meglátogatásához.

4. nap: Safaga

A mai nap tökéletes a teljeskörű relaxációra, ugyanis lehetőségünk nyílik Hurghada homokos tengerpartján kikapcsolódni és élvezni a napsütést, a novemberi hideget hátrahagyva. 1 órás buszos utazást követően érkezünk a Mashrabiya Hotel kikötőjébe, ahonnan 1 órás hajós transzferrel jutunk a könnyűbúvárok által is közkedvelt, karibi szigetekre emlékeztető Giftun szigetre. Ahogy a képeslapokon is látni,  a türkizkék víz és a finom fehér homokos part melyet korallzátony ölel körül, lélegzetelállító látványt nyújt. A program során lehetőségünk nyílik a felszíni búvárkodásra (sznorkeling felszerelés biztosított), sétálhatunk a finom homokos parton vagy önfeledten napozhatunk a tengerparton. Svédasztalos ebédünket az egyik helyi étteremben fogyasztjuk el. A közeli bárban lehetőség van frissítő italok vásárlására.

5. nap: Eilat

Szabad program ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén).

Fakultatív program: Eilat és a Holt-tenger – egész napos kirándulás     38 000 Ft/fő

A kétmillió évvel ezelőtt keletkezett tenger valójában egy lefolyástalan tó, melynek tükre 400 m-rel fekszik a tengerszint alatt. Nevét a víz magas só-koncentrációjának köszönheti: egyetlen élőlény sem képes megélni benne. Különleges élmény fürdeni benne, mivel a felhajtóerő miatt könnyedén lebeg a testünk a vízen. A tenger iszapja kedvelt kozmetikum-alapanyag, értékes ásványi anyagai revitalizálják a testet és a bőrt. A fürdőzést egy ebéd követi, majd lehetőségünk nyílik a szabadidő alatt vásárlásra is. Az utazás mindkét irányban kb. 2,5 óra.

Az ár tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, a belépőket, az ebédet és a magyar idegenvezetést a túra során. Az ár nem tartalmazza az italokat az ebédhez, a borravalókat és az egyéb személyes kiadásokat. Fürdőruhát és törülközőt vinni kell, valamint javasolt a kényelmes túracipő és szükség esetén meleg ruhák viselése.

6. nap: Aqaba

Szabad program ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén).

Fakultatív program: Petra – egész napos kirándulás       38 000 Ft/fő

A nabateusok egykori fővárosa napjaink leglátogatottabb romvárosa Jordániában. Az elveszett város ma is titokzatosságot sugall. Kétezer éve a fűszerút egyik állomása volt, mely a Perzsa-öblöt kötötte össze a Közel-Kelettel és a Vörös-tengerrel.

Természeti adottságának is köszönhette ezt a pozícióját, hiszen az 1600 m hosszú szurdok helyenként 2-3 m szélességű csak, falai 80-90 m magasak, a sziklák között fakadó víz pedig az ivóvizet biztosította. Fénykorát a Kr. e. 2. és Kr. u. 1. század között élte, ekkor készült a rózsaszín mészkövekből faragott épületek nagy része. A mára az UNESCO világörökség részét képező épületegyüttest a hatalmas mészkősziklákból faragták ki, találunk itt templomot, fürdőt, sírokat, kincstárat, színházat, kolostort és házakat is. A völgy végében emelkedik a híres al-Khazneh templom, melyet az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag filmből is ismerhetünk. Ez a főtemplom, a „fáraó lányának erődje”, mely IV. Aretasz uralkodása idején készült. De ez csak a kezdet: bármerre sétálunk, épületek százai fekszenek a színes mészkőbe faragva, melyek örök emlékét hordozzák az egykori pompának és gazdagságnak. Az ár tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal Aqaba kikötőjéből, a belépőket, az utat lóháton a látogatóközponttól az al-Siq-ig, az ebédet és a magyar idegenvezetést a túra során. Az ár nem tartalmazza az italokat az ebédhez, a borravalókat és az egyéb személyes kiadásokat. Javasolt a kényelmes túracipő és szükség esetén meleg ruhák viselése, illetve a térdeket és vállakat takaró ruházat a szent helyek meglátogatásához.

7. nap: Sokhna

Mai programunk során a világ 7 csodájának egyikét tekinthetjük meg, látogatást teszünk a méltán híres gízai piramisok archeológiai területén. A kikötőből 2,5 órás buszos utazást követően érkezünk a lenyűgöző piramis-együtteshez. A Kheopsz, Kefren és Mükerinosz piramisok mellett az ókori építészet egyik legnagyobb remekművével, a Nagy Szfinx-szel is megismerkedhetünk.

 A gízai Nagy Szfinx a Föld egyik legnagyobb, és egyben az egyik legrégebbi szobra. 4500 éve áll a Nílus völgyének szélén, és mintegy jelképesen őrzi a piramisokat. Programunk részét képezi az Egyiptomi Múzeum megtekintése is. (Az ár a belépőjegyet tartalmazza, a Múmiaterem látogatása esetén, a helyszínen kb. 18 USD fizetendő). A világ egyik legnagyobb és leggazdagabb egyiptológiai gyűjteményével (közel 150 000 db kiállított tárgy) rendelkező múzeumban található többek között Tutankhamon híres aranykincs-gyűjteménye. Ezt követően rövid kitérőt teszünk egy helyi egyiptomi bazársoron. A program során ebéd biztosított.

8. nap: Sharm el-Sheikh

Ez a nap semmi másról, csakis a pihenésről szól.

Mai programunk során a Naama Bay aranyhomokos tengerpartján fekvő Novotel szálloda szolgáltatásai állnak rendelkezésünkre: privát strandján élvezhetjük a melengető napsütést, használhatjuk a szálloda frissítő úszómedencéjét ill. svédasztalos ebéddel is várnak minket a nap során. Kár lenne kihagyni Sharm el-Sheikhben a Vörös-tenger víz alatti kincseinek látványát! Egy üvegfenekű hajóval tett kirándulás során felfedezhetjük a csodálatos víz alatti világot: gyönyörű korallkertek tárulnak elénk, és bámulatos zátonyhalak, és más egyéb halfajok is megjelenhetnek.

9. nap: Sharm el-Sheikh – Kairó – Budapest

A kora reggeli órákban kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre kairói átszállással a délutáni órákban.

Részvételi díj:

 • Belső kabinban: 339 000 Ft/fő
 • Külső kabinban: 369 000 Ft/fő
 • Min. létszám: 20 fő

Az ár tartalmazza:

 • a repülőjegyet Budapest és Sharm el-Sheikh között, kairói átszállással, az Egyptair menetrend szerinti járatával,
 • az 1 éjszaka szállást reggelivel a Ramses Hilton vagy hasonló kategóriájú szállodában,
 • a 7 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel,
 • a teljes ellátást (reggeli, ebéd, sütemények, vacsora, éjféli büfé) és korlátozott italfogyasztást a fedélzeten,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést,
 • a repülőtéri transzfereket,
 • a magyar nyelvű programokat a fenti programleírások szerint,
 • a hajón található legtöbb szórakoztató- és sportlétesítmény használatát.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőtéri illetéket (kb. 50 000 Ft/fő),
 • a kikötői illetéket (kb. 39 000 Ft/fő),
 • a vízumköltségeket (kétszeri belépéses vízum Egyiptomba kb. 17 USD/fő, kilépési illeték Jordániában kb. 12 USD/fő, helyszínen fizetendő)
 • a fakultatív parti kirándulásokat,
 • az italfogyasztás egy részét,
 • a személyes kiadásokat (pl. telefon, minibár stb),
 • a kötelező szervízdíjat a hajóút végén (kb. 7 EUR/fő/nap),
 • a borravalókat a programok során (kb. 30 USD/fő)
 • a fakultatív biztosításokat (BBP és útlemondási).

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!