Minden olasz strandon más nyelven beszélnek

„Áruld el, melyik olasz tengerparton napozol, és megmondom, melyik országból érkeztél.”

Más olasz tengerparton szeret nyaralni a német és máson a francia turista. A világ nemzetei egészen egyszerűen felosztották egymás között Itália strandjait. Köztudott, hogy a magyarok leginkább a hazánkhoz közel eső Veneto és Friuli-Venezia Giulia tengerpartját látogatják. Igaz messzebb, az olasz csizma sarkában is találni kalandvágyó magyar turistákat. Magyarokhoz hasonlóan a németek és osztrákok is Jesolo, Lignano Sabbiadoro és Bibione partját szeretik. Ide szorultak, miután az általuk évtizedeken át látogatott Emilia Romagna strandjait az oroszok foglalták el.

Milano Marittimában és Riccionéban főszezonban olasz szót már alig lehet hallani. Rimini egykor a német turistalányok fellegvárának számított, most az éttermekben a német menüt az orosz nyelvű helyettesíti. Kizárólag oroszul beszélnek Toszkána tengerpartján is annyira, hogy Forte dei Marmiban és Versiliában más nemzetiségű turistát nem is látni. Olaszok és külföldiek nem bírják a versenyt az itt fürdőző orosz gazdagok pénztárcájával. A Moszkva-Pisa charterjáratok száma a július-szeptember közötti időszakban a háromszorosára nőtt. A milliárdos Roman Abramovich vásárolt először Forte dei Marmiban villát, őt honfitársainak népes tábora követte. Van olyan orosz vendég, aki idén nyárra százezer euróért bérelt ki villát.

A szegényebb, de talán elegánsabb franciák Szicíliát és Szardíniát kedvelik, a skandinávok Amalfi szikláit és Liguriát. Pugliát felosztották maguk között a  hollandok és az angolok: a tartomány tengerpartjának északi vidékére a hollandok járnak, itt vett magának birtokot a volt labdarúgó Marco van Basten. Puglia déli strandjain az angolok érzik otthon magukat. A valamikor amerikai úticélnak tartott Capri-szigetét a kínai turisták hódították meg, az egyre több Olaszországban nyaraló dél-koreai pedig Liguria tengerpartját választja. A nemzetközi turistaáradatból egyedül az arabok hiányoznak. Azért, hogy az olaszok is tudják, milyen nemzetiségű lehet a napernyők alatti szomszédjuk, a helyi újságok térképet közöltek arról, melyik tengerparton milyen nyelven beszélnek.

Válogasson a Vista kedvezményes olaszországi utazási ajánlatai között!

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!