Itália gyöngyszemei

Ft-tól/fő 299.850
Időpont: 2024.08.29 - 09.06
Legjobb ár: 299.850 Ft-tól/fő Utazás időpontja: 2024.08.29 - 09.06
További árak és időpontok

Tartson velünk a „Itália gyöngyszemei” utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 299.850 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:104007
1. nap: Budapest-Ferrara
Találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben rövid belvárosi sétát teszünk Emilia Romagna tartományának egyik legszebb városában. Ferrara történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A reneszánsz város, egykoron az Este hercegség székhelye volt. Az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt, vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott. A Katedrális és a Piazza del Municipio megtekintése után folytatjuk az utazásunkat Toszkánába. Érkezés Montecatini Terme hangulatos városába az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Pisa-Firenze

Reggeli a szállodában, majd a tartomány leghíresebb városainak a felkeresésére indulunk. Toszkána jellegzetes lankái és magasba törő ciprusfái közt találunk rá a régió két gyöngyszemére. Először Pisa városát keressük fel, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket Camposanto, Dóm, Keresztelőkápolna, Ferde Torony. ( A Ferde toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges) Rövid szabadidő. Mai napunk második állomásához érkezve az Arno-parti város, Firenze legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsétálunk a város egyik jelképéhez, a 'Ponte Vecchio'hoz, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a 'Piazza della Signoria' és a Dóm tér felfedezésére indulunk. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3.nap: Orvieto-Róma

Folytatjuk utazásunkat Umbria tartománya felé. Utazásunkat rövid időre megszakítjuk az etruszk alapítású Orvieto, tufasziklára épült, hangulatos kisvárosánál. A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a lélekzetelállító szépségű dóm. Itália egyik legszebb székesegyháza a XIV. században épült. Megcsodálhatjuk a bolsenai csoda emlékét őrző, gótikus katedrális homlokzatának mozaik remekeit, majd folytatjuk utazásunkat Lazio tartományba. Az „Örök városba” a délutáni órákban érkezünk. Római városnézésünket a Capitolium, Forum Romanum és a Colosseum megtekintésével kezdjük. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Róma környékén. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű tárlatvezetéssel, belépővel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Vatikán-Róma

A mai napon látogatást teszünk a világ legkisebb államában, a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum páratlan műkincseinek, illetve a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 24.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Gyalogos városnézésünk során felkeressük a Spanyol lépcsőt, a Trevi kutat, az Angyalvárat és Róma legszebb tereit (Navona tér, Pantheon), ahol részesei lehetünk Olaszország fővárosa lüktető mindennapjainak. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Nápoly-Vezúv-Pompei
Hosszú, de igazán tartalmas nap veszi kezdetét. Ellátogatunk Campania tartomány fővárosába, a Vezúv lábánál fekvő Nápolyba. Megkóstolhatjuk  az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát és egy igazi nápolyi szerencshozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. Sétát teszünk a Castel Nuovo,  a San Carlo színház és a híres Galleria Umberto, valamint a Királyi Palota épületei mentén is.  A Királyi Palota vörös utcai homlokzatán a 8 nápolyi dinasztiát jelképező szoborcsoport búcsúzik tőlünk. Folytatjuk utazásunkat Európa egyik legnagyobb vulkánjához. Lehetőség a ma is működő vulkán, a legendás Vezúv megtekintésére. (Vezúv kráter 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor előre fizetendő!  A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben vissztéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Késő délután az ókori romvárost, Pompeit keressük fel, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezetővel szakszerű tárlatvezetéssel, melynek alkalmával megismerhetjük a romváros apró részletekben rejlő történetét. (Ár: 35EUR/fő) Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Capri szigete
Felejthetetlen kirándulásra indulunk a Nápolyi-öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, Caprira. A sziget enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzzák ide a turistákat. Látogatásunk alkalmával gyönyörködhetünk a tenger ámító kékségében, fotózhatjuk a híres Faraglioni sziklákat, és megcsodálhatjuk a Monte Solaro csúcsáról a sziget lélegzetelállító körpanorámáját. A szigetet bebarangolva megízlelhetjük a jellegzetes helyi specialitásokat is. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetővel és a belépőt az Augustus kertbe.)

7. nap: Perugia-Assisi

Búcsú Campania tartományától, és a festői partoktól. Megkezdjük utazásunkat észak felé. A mai nap Umbria tartomány két különlegesen szép városát keressük fel. Látogatásunkat a gyönyörű fekvésű Perugiában kezdjük, ahol a belvárosi sétánk alatt a XIII. századi nagyszerű, hűsítő szökőkút mellett megízlelhetik a híres „Perugiai csókokat” is. Folytatjuk az utunkat a Subasio hegy lábánál fekvő, csendes Assisibe, ahol Szent Ferenc szülővárosában a bazilika híres freskósorozatát és az alsó templomban Szent Ferenc sírját keressük fel. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

8. nap: San Marino-Ravenna

Elutazás a Monte Titano ormára épült San Marino zsebkendőnyi miniállamába. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palota épületét, a köztársaság falait körbejárva megmászhatjuk az erődtornyokat, majd megkóstoljuk a jellegzetes helyi borokat, likőrspecialitásokat is. Továbbutazás Ravennába, ahol a templomok dísztelen téglahomlokzatai csodálatos mozaikremekeket rejtenek a belső terekben. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit (San Vitale, Galla Placidia síremléke, San Apollinare Nuovo,  Dante mauzóleuma). Szálláshely elfoglalása Velence környékén a kora esti órákban.

9. nap: Velence-Budapest
Délelőtt hajókirándulás a cölöpökre épült Velencében. Gyalogos városnézésünk alkalmával ízelítőt kaphatunk az úszó város életéből, legfontosabb látnivalóiból (Sóhajok hídja, Dózse Palota, Szent Márk tér, Bazilika, Rialto). (Hajójegy: 35 EUR/fő) Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban.

x Itália gyöngyszemei
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal, Szállás: ***/**** szállodák Ellátás: reggeli

Félpanzió: 55.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 90.000,- Ft/fő,
 Sztornó biztosítás: 3%   Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Forum Romanum+Colosseum tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vatikán tárlatvezetéssel 24.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vezúv kráter 19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 6.570-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 8.550-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 10.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Firenze helyi idegenvezető + regisztrációs adó  10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma 1. nap / regisztrációs adó 5 EUR (kötelező)
Róma 2. nap / regisztrációs adó és helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajó, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert belépő) 90 EUR
Capri / szigettúra hajóval 23 EUR
Anacapri / libegő - Monte Solaro  14 EUR
Anacapri / Axel Munthe villa  10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Ravenna / műemlékek 12,50 EUR
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb.20-25 EUR 

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos, 
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni. 
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD; büfé. TÉRKÉP
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke

Itália gyöngyszemei utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5


BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal, Szállás: ***/**** szállodák Ellátás: reggeli

Félpanzió: 55.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 90.000,- Ft/fő,
 Sztornó biztosítás: 3%   Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Forum Romanum+Colosseum tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vatikán tárlatvezetéssel 24.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
(az augusztusi időpontra már nem foglalható!)
Vezúv kráter 19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 6.570-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 8.550-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 10.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék  7/10 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Firenze helyi idegenvezető + regisztrációs adó  10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma 1. nap / regisztrációs adó 5 EUR (kötelező)
Róma 2. nap / regisztrációs adó és helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajó, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert belépő) 90 EUR
Capri / szigettúra hajóval 23 EUR
Anacapri / libegő - Monte Solaro  14 EUR
Anacapri / Axel Munthe villa  10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Ravenna / műemlékek 12,50 EUR
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb.20-25 EUR 

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos, 
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni. 
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD; büfé. TÉRKÉP
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Fakultatív programok
Belépők
Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő
Adó - Vevő

Felárak*:
  1. Audio guide 4.950 Ft/fő
  2. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 6.570 Ft/fő
  3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 8.550 Ft/fő
  4. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 10.800 Ft/fő
  5. Egyágyas felár 75.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  6. Félpanzió 50.000 Ft/fő
  7. Sztornó biztosítás
  8. Vezúv 19.900 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Olaszország, Róma

Útazonosító: 104007

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Olaszország, Róma

Útazonosító: 104007

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!