Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

- csoportos utazás magyar idegenvezetővel -

Ft-tól/fő 229.900
Időpont: 2022.03.12 - 03.20
Legjobb ár: 229.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.03.12 - 03.20
További árak és időpontok

Tartson velünk a Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 229.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:156254

Útvonal: Isztambul | Rákóczi Múzeum, Trója, Canakkale | Pergamon, Epheszosz | Kusadasi | Pamukkale | Konya | Kappadókia | Ankara

Program:

 

1. nap: Budapest - Isztambul
Utazás Budapestről Isztambulba közvetlen repülőjárattal, majd transzfer a központi fekvésű szállodánkba. Ismerkedés a környékkel gyalogosan. Vacsora a szállodában.

2. nap: Isztambul
Ezen a napon belevetjük magunkat az isztambuli mindennapok forgatagába. Először ellátogatunk az egykori Konstantinápoly központjába, a Hippodrom térre, majd folytatjuk utunkat a Kék Mecsethez és a Justinianus császár által építtetett Hagia Sophia-hoz, mely kezdetben templomi funkciókat töltött be, majd mecsetként szolgált, ma pedig múzeumként üzemel. Ezután egy rövid sétával elérkezünk az oszmán szultánok fenséges rezidenciájához, a Topkapi Palotához, mely négy gyönyörű udvarral büszkélkedhet, valamint számos kincs és műtárgy maradt fent itt a hajdani uralkodók után (a Hárem részt nem tartalmazza a kirándulás). A királyi negyed, ahol egykoron a szultánok, családjaik és nem ritkán az uralkodók háremei éltek, még számos érdekességet tartogat az érdeklődők számára, ilyen a Szent ereklyék kamrája, az ereklyék között megtalálható Dávid király kardja, Keresztelő Szent János keze és koponyájának egy része, valamint Mohamed emlékei is. Ebédidő egyénileg. Végezetül megismerkedünk a helyi fűszerbazárral, ahol mindenféle különlegességgel találkozhatunk, ilyen például a sáfrány, szárított gyümölcsök, magvak és persze a török vendégszeretet legjava. Vacsora a szállodában.

Esti fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel: hajókázás a Boszporuszon vacsorával és hastánc bemutatóval.

Ár: 24 900 Ft/fő

 3. nap: Rákóczi Múzeum, Trója
Reggeli után Canakkale felé indulunk, útközben megállunk a rodostói Rákóczi Múzeum és Emlékháznál, ahol II. Rákóczi Ferenc „bujdosott” az 1703-tól 1711-ig tartó Habsburg elnyomás elleni harcok után. 1720-ban III. Ahmed szulejmán összesen 23 házat adományozott az itt élő magyaroknak, Rákóczi többek között itt írta meg az Emlékiratokat, és a Vallomásokat. A 19. százban az ebédlőpalotájában nyitották meg az első Rákóczi házat, melyet a Magyar Állam 2007-ben felújíttatott. A kiállítás megtekintése után komppal kelünk át a Darndanellákon és érkezünk Trójába, ahol Hektor, Paris, szép Heléna, és Achilleusz nyomában járva megismerkedhetünk a híres trójai háború helyszínével. Tovább indulunk Canakkale-ba, ahol szállás és vacsora.

4. nap: Pergamon, Selcuk
A reggeli után Pergamonba (mai nevén Bergamába), az i.e. 2. században fénykorát élő ókori görög városba látogatunk. Pergamon 2014 óta szerepel az UNESCO világörökségek listáján, ám nem csak a gondosan aláfalazott teraszokra épült várfalak, az Akropolisz, vagy az első egészségügyi központok egyikeként ismert Aszklepionról híres, hanem arról is, hogy itt fejlesztették ki állati bőrből az első pergamen lapokat. A pergamen lapokat, a papirusz tekercsekkel szemben már könyv formájában lehetett használni; a II. Eumenész által itt alapított könyvtár 200 000 kötetét később Antoniusz Kleopátrának adta nászajándékként. A régi épületek maradványai között megsejthetjük, milyen fényűző életet éltek a településen. Az ókori város fellegvárát libegővel nézzük meg (kedvező időjárás esetén). Majd továbbutazunk Selcuk irányába és felkeressük Szűz Mária házát - aki állítólag itt élt 101 éves koráig - és a mellette lévő csodatévő kutat. Szállás és vacsora Kusadasiban.

5. nap: Epheszosz, Pamukkale 
Ezen a napon két világörökségi helyszínre látogatunk el. Elsőként Törökország egyik legjelentősebb ókori városát, Epheszoszt fedezzük fel. Még ma is órákat lehet eltölteni a jó állapotban fennmaradt városban, színházak, szobrok, templomok, és lakóházak maradványai között. Itt található a 135-ben épült Celsus könyvtára, ahol egyes becslések szerint akár 20 000 tekercset is tárolhattak; Hadriánus temploma, és a világ 7 csodájának egyikeként számon tartott Artemisz temploma. Majd folytatjuk utunkat a Meander völgyön át Pamukkale felé, melyet Gyapotvárnak is becéznek, ahol megtekintjük a gyógyvíznek köszönhetően kialakult megkapó szépségű hófehér mészkőteraszokat. Ez a természeti csoda már az ókorban is vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Majd Hierapolis fenséges romjai következnek. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel termálvizében. Szállás és vacsora Pamukkaléban.

6. nap: Konya, Kappadókia 
Reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Itt található Mevlana sírja. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. A kolostor, amely ma az Iszlám Művészet Múzeumának ad otthont, a török iparművészet kincseinek gyűjteménye. Ezt követően továbbindulunk a mesés Kappadókiába, útközben fotószünet az egykori Selyemút emlékét őrző szép állapotban fennmaradt Sultanhani karavánszerájnál. Szállás és vacsora Kappadókiában a következő 2 napban.

Fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel: zenés dervish előadás. Ár: 9 900 Ft/fő

7. nap: Kappadókia 
Kappadókia területe bizarr sziklakúpokkal teletűzdelt fantasztikus holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. A tájat egy vulkán alakította ki, amelyből az ismételt kitörések során rengeteg vulkáni hamu rakódott a területre. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. Reggeli után a nap első felében Kappadókia szívet a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll, mely képződmények úgy néznek ki a sok lyukkal, mint egy hangyaboly. Ezt követően egy földalatti várost latolgatunk meg. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). A nap végén sétát teszünk Avanosban, mely fazekas remekműveiről híres. 

Hajnali hőlégballonozás transzferrel: 63 900 Ft/fő (kb.1 órás hőlégballonozást tartalmaz)

A város felett repülő hőlégballonok megtekintése hajnalban, transzferrel és magyar idegenvezetővel: 13 900 Ft/fő

8. nap: Ankara
Reggeli után továbbutazás Ankarába, Törökország fővárosába. Útközben rövid megállót teszünk a sós tónál (Tuz Tó/Tuz Gölü). Törökország második legnagyobb tava nyaranta általában teljesen kiszárad, medréből évente háromszázezer tonna sót termelnek ki, amely Törökország só szükségnek 60 %-a. Márciusban sekély, fehér tavat láthatunk. Ankarába érve buszos, gyalogos városnézés következik olyan látnivalókkal, mint a Hacı Bayram Veli Cami mecset, a római kori Augustus templom maradványai, és ellátogatunk egy helyi kis piacra is. Szállás és vacsora Ankarában.

9.nap: Ankara - Budapest 
Délelőtt szabadidő, vagy fakultatív programlehetőség magyar idegenvezetővel:

Anatóliai Civilizációk Múzeuma és Anıtkabir mauzóleum látogatás:  9 900 Ft/fő
Anatóliának az őskőkortól a bizánci korszakig nyúló története világhírűvé vált, egyedülállóan gazdag a régészeti gyűjteménye, 1997-ben elnyerte az European Museum of the Year Award kitüntetést. Az Anıtkabir mauzóleumban Mustafa Kemal Atatürk, a török függetlenségi háború vezéralakja, a Török Köztársaság alapítója és egyben első elnöke nyugszik.

 Transzfer a repülőtérre, majd elutazás repülővel Ankarából átszállással a Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Tervezett menetrend:
2022.márc.12. Budapest 09:20 - 13:25 Isztambul
2022.márc.20. Ankara 15:55 - 17:05 Isztambul 19:25 - 19:25 Budapest

2022.szept.8. Budapest 09:05 - 12:15 Isztambul
2022.szept.16. Ankara 15:50 - 17:00 Isztambul 18:15 - 19:15 Budapest

Szállodák:

Isztambul 2 éj Buyuk Sahinler vagy hasonló
Canakkale  1 éj Iris Hotel vagy hasonló
Kusadasi 1 éj Ladies Hotel vagy hasonló
Pamukkale 1 éj Adem Pira Thermal Hotel vagy hasonló
Kappadókia 2 éj Avrasya Hotel vagy hasonló
Ankara 1 éj Atalay Hotel vagy hasonló

 

 

Szállás neve: Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

Fakultatív programok

Hajnali hőlégballonozás transzferrel

Ár: 63.900 Ft / fő

A város felett repülő hőlégballonok megtekintése

Ár: 13.900 Ft / fő

Anatóliai Civilizációk Múzeuma és Anıtkabir mauzóleum

Ár: 9.900 Ft / fő

Dervish tánc és zenés est

Ár: 9.900 Ft / fő

Esti Boszporusz hajózás vacsorával, showműsorral

Ár: 24.900 Ft / fő

- csoportos utazás magyar idegenvezetővel - utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


- a repülőjegyet Budapestről Isztambulba és Ankarából átszállással Budapestre,
- a szállást 4*-os hotelekben kétágyas elhelyezéssel,
- a félpanziós ellátást,
- a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
- a leírás szerinti programot transzferekkel.

- a repülőtéri illetéket (64 800 Ft/fő),
- a belépőjegyeket (kb.90 Eur/fő),
- a javasolt borravalót (30 Eur/fő),
- a fakultatív programokat,
- az utazási és az útlemondási biztosítást.

A minimumlétszám az utazáson 16 fő, a fakultatív programokon 12 fő.

 


Felárak*:
  1. Repülőtéri illeték 64.800 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 156254

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

Törökországi körutazás - Isztambultól Kappadókiáig

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 156254

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!